Αθλητική Ψυχολογία: Έννοιες και Εφαρμογές

7η έκδοση
Συγγραφέας : Cox, R.
Εκδότης : Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 960-583-102-8
Σελίδες : 564
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Υγεία

75.00 € 70.50 €




Η αθλητική ψυχολογία αποτελεί έναν επιμέρους τομέα της ψυχολογίας που εστιάζει κατ' εξοχήν στην αθλητική δραστηριότητα. Μελετά τη συμπεριφορά των ανθρώπων που ασχολούνται με την άσκηση και τον αθλητισμό. Καθώς ο αθλητισμός σχετίζεται τόσο με το σώμα και την άσκηση όσο και με την ψυχή και τις σκέψεις, ενδιαφέρον γεννάται στο πώς το άτομο διαχειρίζεται τις ψυχικές προκλήσεις, συνδυαστικά με τη σωματική καταπόνηση και την έντονη προσπάθεια.
Το βιβλίο του Richard H. Cox προσεγγίζει την αθλητική ψυχολογία από κάθε πλευρά. Χωρισμένο σε έξι μέρη, ξεκινά με τις βασικές αρχές της αθλητικής ψυχολογίας και ξεναγεί τον αναγνώστη στο γνωστικό αυτό αντικείμενο. Συνεχίζει με τα κίνητρα και τους στόχους για την άσκηση και τον αθλητισμό και τη σχέση τους με την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Παράλληλα, στην έκδοση αυτή δίνει έμφαση στη συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό και αναπτύσσει τρόπους με τους οποίους η συμμετοχή αυτή θα συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των νεαρών αθλητών.
• Αναθεώρηση της οργάνωσης για πιο εύκολη χρήση. Τα κεφάλαια που περιείχαν σχετικό μεταξύ τους υλικό συγχωνεύθηκαν και ο συνολικός αριθμός των κεφαλαίων διατηρήθηκε στα 19.
• Επικαιροποιημένο σε βάθος με έμφαση στις πιο πρόσφατες έρευνες, όπως υποδεικνύεται από τις 800 καινούργιες βιβλιογραφικές αναφορές.
• Νέο ή διευρυμένο πρακτικό υλικό που αφορά σε θέματα όπως η εμπλοκή των γονέων στα αθλήματα νέων, η προκοινωνική συμπεριφορά, το μοντέλο πιθανοτήτων IZOF, την εκπαίδευση στην ενοποίηση του νου και του σώματος, και τις αρνητικές επιδράσεις του αθλητισμού και της άσκησης.
• Ανώτερη κάλυψη της ψυχοβιολογίας του αθλητισμού και της άσκησης, του κρίσιμου ρόλου της προσοχής στον αθλητισμό, της τελειομανίας στον αθλητισμό και της προσέγγισης εγρήγορσης-αποδοχής-δέσμευσης στην εκπαίδευση δεξιοτήτων.
• Παιδαγωγικά βοηθήματα στη μορφή βασικών όρων, εννοιών και εφαρμογών, ένα γλωσσάρι και ερωτήσεις κριτικής σκέψης σε κάθε κεφάλαιο.







e-mail Facebook Twitter