Αλλαγή-μεταφορά πρωτεύουσας στο νεοελληνικό κράτος


Συγγραφέας : Σωτηρίου, Στέφανος Ν.
Εκδότης : Νοών
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5353-42-1
Σελίδες : 236
Κατηγορίες : Νεοελληνικό δοκίμιο

14.00 € 12.60 €




Επειδή το θέμα είναι πολύπλοκο και δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό μόνο από τον τίτλο, πρέπει να αναγνωσθεί το περιεχόμενο του βιβλίου για να κοινωνήσει ὁ κάθε Έλληνας στην έννοια “Πρωτεύουσα” και την σχέση της με το κράτος. (Είναι ταυτόσημα πράγματα).

Την διαφορά μεταξύ «πρωτεύουσας-διοικητικού κέντρου» και «εθνικής πρωτεύουσας», θα την διαβάσετε στις σελίδες τού βιβλίου.

Ένα απλό τέστ γιά νά καταλάβει ὁ καθένας τί είναι ἡ Αθήνα γιά τήν Ελλάδα, είναι τό παρακάτω: Πάρτε ένα χαρτί καί χωρίστε το μέ κάθετες κι οριζόντιες γραμμές σέ τετράγωνα. Φτιάξτε 100 τετράγωνα. Καί κατόπιν χρωματίστε μέ χρώμα δυό από αυτά. Αὐτά τα δυο τετράγωνα αντιπροσωπεύουν τό 2% τού συνόλου των τετραγώνων που χωρίσαμε. Αυτό τό 2% είναι ἡ Αθήνα στό σύνολο τοῦ εμβαδού της Ελλάδος. Κι όμως αυτό τό 2% φιλοξενεί τό 51% τού εληνικού πληθυσμού! Ασύληπτο! Τό αμέσως επόμενο υψηλό ποσοστό πού συναντάμε σέ κάποια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, είναι τό 28% τού Δουβλίνου τής Ιρλανδίας!
Απλά. Δέν μπορεί να αναπτυχθεῖ, ΠΟΤΕ, κράτος μέ δομή σαν της Ελλάδος! Μαθηματικῶς αδύνατον!


Ο Στέφανος Σωτηρίου είναι ιστορικός μελετητής της ιστορίας των Νοτίων Σλάβων και των άλλων βαλκανικών λαών. Έχει γράψει τα βιβλία: α) "Οι βλαχόφωνοι του ευρωπαϊκού και του βαλκανικού χώρου, Πελασγός, 1997. β) "Μακεδονικό, η επανάσταση ενάντια στη λογική. Η Μακεδονία στη νοτιοσλαβική ιστοριογραφία", Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1991. γ) "Μειονότητες και αλυτρωτισμός", Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1991. δ) "Μπροσούρα για το Γιουγκοσλαβικό: "Η ατέλειωτη τραγωδία των Σέρβων", Επτάλοφος, 1992, 1999 ε) "Νεομάρτυρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης 1941-45 και 1991-95, Αρμός, 1995 στ) "Έλληνες και Σέρβοι", Ιστορία των ελληνοσερβικών σχέσεων, Αρμός, 1995 ζ) "Ο ελληνισμός της διασποράς. Οι Έλληνες της Ν.Α. Ευρώπης, Πανεπιστημιακό βιβλίο για το μάθημα "Ελληνικά, πολιτισμός του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. η)Το αλβανικό εθνικό ζήτημα, Πελασγός, 2000






e-mail Facebook Twitter