Ανάλεκτα διαπραγματεύσεων

Εγχειρίδιο πρακτικών τεχνικών για να αποκτάτε αυτά που θέλετε
Συγγραφέας : Τσίτος, Δημήτρης Κ.
Μεταφραστής : Τζωρτζίδης, Δημήτρης Π.
Εκδότης : Ανάπλους
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 978-960-98922-1-6
Σελίδες : 271
Σχήμα : 12x11
Κατηγορίες : Διαπραγματεύσεις, Εμπορικές
Σειρά : Πολιτισμός και Οικονομία Πολιτισμός και Οικονομία=Culture & Economy Πολιτισμός και Οικονομία = Culture & Economy

15.14 € 13.47 €




Ένα "εγχειρίδιο πρακτικών τεχνικών για να αποκτάτε αυτά που θέλετε". Με τη φράση αυτή ο συγγραφέας του δίγλωσσου βιβλίου τσέπης χαρακτηρίζει τον πρωτότυπο οδηγό που μπορεί να προπαρασκευάζει και να χρησιμοποιείται σαν γνώμονας στις διαπραγματευτικές διαδικασίες που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της καθημερινής μας ζωής και δραστηριότητας. Με τρόπο λακωνικό και εύληπτο, ο αναγνώστης οδηγείται στη συνειδητοποίηση του τι είναι τελικώς μια διαπραγμάτευση, πόσο αναγκαία είναι στην καθημερινή πραγματικότητα και πόσο βελτιώνει το αποτέλεσμα και την ποιότητα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Επίσης, αντιλαμβάνεται το πόσο πολύ σημαντικό είναι να έχουν διαμορφωθεί πριν από τη διαπραγμάτευση η "στάση / θεώρηση" ως προς το θέμα της διαπραγμάτευσης όπως και η "διάθεση" για την ίδια τη διαπραγμάτευση. Ο ίδιος ο συγγραφέας γράφει: "Με τρόπο πολύ άμεσο προσπάθησα να μεταφέρω όλα εκείνα τα σημεία που θεωρώ εξόχως σημαντικά, τα οποία είπα ή μου είπαν στα 25 αυτά χρόνια που ασχολούμαι με τις διαπραγματεύσεις... Το να διαβάσει κάποιος το εγχειρίδιο είναι το κλειδί για να μπει σε έναν άλλο κόσμο. Τον κόσμο της συγκέντρωσης και της περισυλλογής, του σχολιασμού, του διαλογισμού και της δημιουργίας μιας κατάστασης ιδεατής που δεν υπάρχει εκείνη τη στιγμή, αλλά μπορεί κάποιος να τη "βιώσει", και να την κάνει πραγματικότητα... Ένα φίλτρο που χρησιμοποίησα για την επιλογή των θεμάτων ήταν το "πόσο πολύ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του "κοινού νου". Ο κοινός νους (sensus communis) είναι, δυστυχώς, όχι και τόσο κοινό αγαθό, ίσως μάλιστα βρίσκεται σε ανεπάρκεια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει υπερπροσφορά επισήμων τίτλων... Οι σωστές διαπραγματεύσεις δεν επιτρέπουν στην αδικία και τους θιασώτες της να ενεργούν σε βάρος των "καλών κ' αγαθών ανθρώπων". Θα έπρεπε να μας διδάσκουν πώς να διαπραγματευόμαστε στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Ο κόσμος θα ήταν αλλιώτικος. Μελετήστε, λοιπόν, το βιβλίο με γνώμονα ότι όλοι οφείλουμε στον εαυτό μας και τα παιδιά μας, αλλά και στους συνανθρώπους μας, να είμαστε καλοί διαπραγματευτές...".

Ο Δημήτρης Τσίτος γεννήθηκε στην Ξάνθη, όπου πέρασε και τα πρώτα χρόνια του. Κατόπιν, μέχρι το 1969, έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρεία πετρελαίων για 22 χρόνια παρέχοντας υπηρεσίες στα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τις Η.Π.Α., τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το 1994 ίδρυσε την εταιρεία Synolic® - Συστήματα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στο "coaching & consulting training". Έχει συγγράψει με συνεργάτες του βιβλία που πραγματεύονται θέματα Μάνατζμεντ και Διαπραγματεύσεων. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Οργανισμού Ομιλητών των Η.Π.Α. (National Speakers Association - USA), της American Society for Training & Development (ASTD), της επιτροπής του RIEAS (Research Institute for European and American Studies), του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της International Federation of Training and Development (IFTDO) και άλλων επαγγελματικών ενώσεων στις Η.Π.Α., καθώς και επίτιμο μέλος του Chartered Institute of Marketing (Cookham, UK). Το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και μέλος στο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Ασχολείται από μικρός με την τέχνη της φωτογραφίας και τη λογοτεχνία. Έχει εκδώσει τη συλλογή ποιημάτων με τον τίτλο "Αντιμήνσιο", η οποία κυκλοφορεί εκτός εμπορίου, και στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού "Διαγώνιος". Επίσης, επί σειρά ετών συνεργάζεται με την περιοδική έκδοση λογοτεχνίας "Πανδώρα".






e-mail Facebook Twitter