Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων


Συγγραφέας : Μαυρομούστακου, Ήβη
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-562-517-7
Σελίδες : 280
Κατηγορίες : Δημόσιο δίκαιο

37.00 € 31.45 €




Η αναζήτηση συστημάτων για την εφαρμογή της αξιοκρατίας στις προσλήψεις και στη σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων αποτέλεσε μέρος μίας συνολικότερης συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. 

Αντικείμενο αυτής της μελέτης αποτελεί η διερεύνηση των τρόπων, των διαδικασιών και των κριτηρίων που θέσπισε κατά καιρούς ο νομοθέτης, για την είσοδο υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, τη βαθμολογική προαγωγή και επιλογή σε θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων, καθώς και για την υπηρεσιακή αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και, τέλος, τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Ειδικότερα συζητείται κατά πόσον τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θεσπίστηκαν στο πλαίσιο τέτοιων διαφορετικών συστημάτων, ήταν σύμφωνα με τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, με απώτερο στόχο να προαχθεί η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή απόδοση κατά την εργασία του εν λόγω προσωπικού. 

Η μελέτη διαρθρώνεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος εξετάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ως θεσμικός εγγυητής των προσλήψεων και στο δεύτερο μέρος αναλύονται τα διαφορετικά συστήματα προσλήψεων που έχουν εφαρμοστεί καθώς και το ισχύον σύστημα. Στο τρίτο μέρος μελετώνται τα συστήματα που θεσπίστηκαν για τη βαθμολογική προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, καθώς και για την υπηρεσιακή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Στο τελευταίο μέρος της μελέτης αναλύεται το σύστημα αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων, που είχε επιλεγεί, προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή (και) κινητικότητας, καθώς και το ισχύον σύστημα κινητικότητας.  







e-mail Facebook Twitter