Απεικόνιση αλγορίθμων σε αρχιτεκτονικές παράλληλης επεξεργασίας


Συγγραφέας : Τσανάκας, Παναγιώτης Δ. Παπακωνσταντίνου, Γεώργιος Κ. Κοζύρης, Νεκτάριος Γ.
Εκδότης : Παπασωτηρίου
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 978-960-7510-56-3
Σελίδες : 248
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Αλγόριθμοι

15.55 € 12.44 €




Το παρόν βιβλίο Απεικόνιση Αλγορίθμων σε Αρχιτεκτονικές Παράλληλης Επε-ξεργασίας (Mapping Algorithms onto Parallel Processing Architectures) παρου-σιάζει προηγμένες τεχνικές αυτόματης παραλληλοποίησης αλγορίθμων και βέλτιστης απεικόνισης σε υλικό παράλληλων υπολογιστών. Οι τεχνικές αυτές συμβάλλουν στην αποδοτική εκμετάλλευση των πόρων ενός παράλληλου υπο-λογιστικού συστήματος, από το πλέον χρονοβόρο τμήμα μιας εφαρμογής: τους πολλαπλούς φωλιασμένους βρόχους (nested loops). Στο πλαίσιο αυτό, μελετάται το πρόβλημα της απεικόνισης σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές, έτσι ώστε α¬φενός μεν να διατηρείται ο βέλτιστος συνολικός χρόνος παράλληλης εκτέλε¬σης, αφ’ ετέρου δε, να ελαχιστοποιείται το απαιτούμενο υλικό.

Οι παρουσιαζόμενες μεθοδολογίες καλύπτουν τα παρακάτω αρχιτεκτονικά μο-ντέλα:

Πολυδιάστατες συστολικές διατάξεις απεριορίστου και πεπερασμένου με-γέθους με παραδείγματα από το χώρο της επεξεργασίας σήματος και εικό¬νας.

Μηχανές SIMD και MIMD όπου χρησιμοποιούνται τεχνικές διαμέρισης - ο-μαδοποίησης υπολογισμών (grouping/clustering), με μείωση του κόστους ε-πικοινωνίας.

Παράλληλες αρχιτεκτονικές για γράφους διεργασιών με μορφή πλέγματος (grid task graphs).

Τέλος, παρουσιάζονται γνωστά εργαλεία ανάπτυξης παράλληλων εφαρμογών που διευκολύνουν τη διαδικασία της αυτόματης παραλληλοποίησης.







e-mail Facebook Twitter