Απόκρυφα κείμενα Καινής Διαθήκης, Τόμος 1


Μεταφραστής : Κουτσούκης, Δημήτρης
Εκδότης : Πύρινος Κόσμος
Έτος έκδοσης : 0
ISBN : 141580
Σελίδες : 176
Τόμος : 1
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Βίβλος. Κ.Δ. Ευαγγέλια - Απόκρυφα

14.00 € 10.50 €




Λέγοντας "Απόκρυφα", εννοούμε τα ιερού χαρακτήρα εκείνα κείμενα, τα οποία δεν περιλήφθηκαν στον Κανόνα της Εκκλησίας, επειδή θεωρήθηκαν αμφισβητούμενης αυθεντικότητας και θεοπνευστίας. Τα κείμενα αυτά - τα οποία πρέπει να σημειωθεί ότι μνημονεύονται από πολλούς Πατέρες της Εκκλησίας -, τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης, περιέχουν εν πολλοίς κοινές ιστορικοφιλοσοφικές απόψεις με τα Κανονικά κείμενα αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όσο και πολύτιμες για το μελετητή πληροφορίες ή διδασκαλίες οι οποίες δεν αναφέρονται σ' αυτά. Στα τυπικά Απόκρυφα Κείμενα, τα οποία χρονολογούνται κυρίως από τους πρώτους προ και μετά Χριστόν αιώνες, είναι ασφαλώς ιδιαίτερα χρήσιμο να προσθέσει κανείς τους παπύρους που ανακαλύφθηκαν το 1945 στην περιοχή Ναγκ Χαμμάντι της Άνω Αιγύπτου, καθώς επίσης τους παπύρους της κοινότητας του Κουμράν, που ανακαλύφθηκαν το 1947. Οι πρώτοι εκπροσωπούν απόψεις των Γνωστικών και οι δεύτεροι των Εσσαίων της περιοχής αυτής της Νεκρής Θάλασσας. 

Είπε ο Ιησούς: "Εγώ είμαι το Φως υπεράνω των πάντων. Εγώ είμαι το Παν. Το Παν προήλθε από μένα και το Παν έρχεται σε μένα. Σκίστε ένα ξύλο, εκεί βρίσκομαι Εγώ. Σηκώστε μια πέτρα, εκεί θα βρείτε Εμένα " 

"...Τους οδήγησε λοιπόν σ' ένα μέρος που ονομαζόταν Χερουβείμ, δηλαδή "τόπος της αλήθειας" κι εκεί κάλεσε τους αγγέλους της Δύσης. Και η γη ολάκερη ξετυλίχθηκε σαν ένας πάπυρος και παρουσιάστηκε στα μάτια τους η άβυσσος. Όταν την είδαν οι απόστολοι έπεσαν με το πρόσωπο στη γη" 


"... Ενώ ο Δαβίδ έλεγε αυτά τα λόγια, εμφανίστηκε ο κραταιός Κύριος με μορφή ανθρώπου και φώτισε τα μέρη εκείνα που ήταν πριν για πάντα στο σκοτάδι. Και έκανε κομμάτια τις αλυσίδες, που μέχρι τότε δεν μπορούσαν να σπάσουν και με την ακατανίκητη δύναμή του επισκέφθηκε εκείνους που βρίσκονται στο βαθύ σκοτάδι εξ αιτίας της ανομίας και στη σκιά του θανάτου εξ αιτίας της αμαρτίας"







e-mail Facebook Twitter