Απόσχιση κλάδου


Συγγραφέας : Φράγκος, Νίκος Θεοδόσης, Γεώργιος
Υπεύθυνος Σειράς : Περάκης, Ευάγγελος Ε.
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-562-022-6
Σελίδες : 152
Κατηγορίες : Δίκαιο
Σειρά : Συμβάσεις Περί των Επιχειρήσεων

37.00 € 31.45 €




Το παρόν έργο είναι το δεύτερο της σειράς «Συμβάσεις περί την Επιχείρηση», η οποία περιλαμβάνει μια ποιοτική σειρά υποδειγμάτων συμβάσεων ή άλλων κειμένων της πρακτικής του Εμπορικού Δικαίου, γραμμένων από επιστήμονες με στενή επαφή με την πράξη, αλλά με όλες τις ικανότητες να εξηγήσουν, να στηρίξουν και να σχολιάσουν τις επιμέρους συμβατικές ρήτρες τόσο σε επίπεδο θεωρητικό όσο και σε επίπεδο προστασίας των κατά περίπτωση συμφερόντων των συμβαλλομένων.

Ο δεύτερος τόμος της σειράς είναι αφιερωμένος στην απόσχιση κλάδου. Συγκεκριμένα, μετά την εκτενή θεωρητική επεξεργασία που περιλαμβάνει τη διάκριση από συγγενείς μορφές, την απόσχιση κλάδου με απορρόφηση με παράλληλη εφαρμογή του Ν 2166/1993, την απόσχιση κλάδου με παράλληλη εφαρμογή του ΝΔ 1297/1972 και ειδικά θέματα, μεταξύ των οποίων και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση απόσχισης κλάδου, ακολουθούν 9 υποδείγματα (Πρακτικά Δ.Σ. Εισφέρουσας και Επωφελούμενης περί έναρξης διαδικασιών απόσχισης κλάδου, Σχέδιο Σύμβασης [όρων] Απόσχισης Κλάδου, Πρακτικά Γ.Σ. Εισφέρουσας και Επωφελούμενης περί έγκρισης της απόσχισης, Συμβολαιογραφική πράξη κ.λπ) σχετικά με την απόσχιση κλάδου με απορρόφηση και 4 υποδείγματα σχετικά με την απόσχιση κλάδου με σύσταση νέας εταιρίας καθώς και 2 διαγράμματα ενεργειών. Όλα τα υποδείγματα και διαγράμματα ενεργειών συνοδεύονται από πλούσια σχόλια και παρατηρήσεις.

Το έργο συμπληρώνεται με πίνακα βιβλιογραφίας και αλφαβητικό ευρετήριο, το οποίο διευκολύνει σημαντικά τον αναγνώστη στην έρευνά του.







e-mail Facebook Twitter