Από τη σύγκρουση στη συνάντηση


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Εκδοτική Δημητριάδος
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-5375-32-4
Σελίδες : 208
Κατηγορίες : Θρησκευτική εκπαίδευση

15.00 € 13.50 €




Το βιβλίο αποτελεί διδακτικό υλικό που προήλθε από τη συμμετοχή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDUC (Educ8 to build resilience). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και οργανισμοί που ειδικεύονται στη μετάδοση και διάδοση της γνώσης.
Πιο συγκεκριμένα, το EDUC8 είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή θρησκευόμενους και μη θρησκευόμενους νέους, αλλά και ειδικότερα πιστούς της Ορθοδοξίας, του Καθολικισμού, του Προτεσταντισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ, οικοδομώντας γέφυρες επικοινωνίας αντί για τείχη άγνοιας, μίσους και προκαταλήψεων.
Το βιβλίο αποτελεί προσαρμογή του διδακτικού υλικού του προγράμματος EDUC8 για τον ορθόδοξο χώρο. Οι θεματικές ενότητες είναι: (1) Συναντώντας βία στα βιβλικά κείμενα (2) Συνάντηση με τον διαφορετικό «άλλο» (3) Συνάντηση με το φυσικό περιβάλλον (4) Από τη σύγκρουση στη συνάντηση: πόλεμος και ειρήνη.
Απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς και στους κατηχητές/στις κατηχήτριες, οι οποίοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το πρώτο μέρος κάθε ενότητας ως διδακτικό εγχειρίδιο στην εκπαιδευτική τους ομάδα ενώ στο δεύτερο μέρος κάθε ενότητας θα βρουν τις θεολογικές προϋποθέσεις και τις οδηγίες για τη διδακτική προσέγγιση του θέματος. Βασικός σκοπός του βιβλίου είναι να εκπαιδεύσει, με βάση τη Ορθόδοξη θεολογική παράδοση, τα παιδιά και τους νέους να είναι ικανά να οικοδομήσουν αντοχές και αντιστάσεις ενάντια στο θρησκευτικό φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ριζοσπαστικοποίηση και την πολιτικο-θρησκευτική πόλωση.







e-mail Facebook Twitter