Από τον Νίτσε στην ψηφιακή εποχή


Συγγραφέας : Σερμέτης, Τριαντάφυλλος
Εκδότης : Αρμός
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-615-667-0
Σελίδες : 196
Κατηγορίες : Δοκίμια

13.00 € 11.70 €




Το παρόν βιβλίο «Από τον Νίτσε στnv Ψηφιακή Εποχή: Το Ζήτημα του Πόνου» αποτελεί το τελευταίο μέρος τnς τριλογίας των αρνητικών συναισθημάτων και ακολουθεί τα συγγράμματα Απελπισία (2019) και Η Φιλοσοφία του Φόβου (2021). Ο πόνος είναι ένα συναίσθημα που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι και, κατά συνέπεια, μπορεί να γίνει κατανοητός από όλους. Νιώθουμε πόνο σωματικό, ψυχικό, πνευματικό και ηθικό. Υποφέρουμε από ασθένειες, από συμπόνια, από την απώλεια αγαπημένων όντων και από την υπαρξιακή μας αγωνία εν αναμονή του θανάτου μας.

Γιατί και πώς να ζούμε όταν ξέρουμε ότι θα χάσουμε άλλους και θα πεθάνουμε οι ίδιοι;
Πώς μπορούμε να αντέξουμε όλα αυτά τα δεινά;

Σκοπός της μελέτης αυτής είναι ο αναγνώστης να βρει απαντήσεις στα ζητήματα του πόνου και να διαμορφώσει προσωπική αντίληψη για τη βίωση της δικής του ζωής. Ειδικότερα στην ψηφιακή εποχή, που ο πόνος και οι οδύνες ήρθαν στην επιφάνεια κυρίως με την πανδημία αλλά και με τις συνεχόμενες κρίσεις των κοινωνιών, η ανάλυση του πόνου ως φαινομένου φαντάζει περισσότερο επιτακτική από ποτέ, καθορίζοντας αποφασιστικά το μέλλον του κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το φιλοσοφικό δοκίμιο επιχειρώ να δώσω κάποια ψήγματα απαντήσεων στο παράδοξο μυστήριο της ζωής. Η τέχνη και η φιλοσοφία θεωρώ ότι κρύβουν μέσα τους θεραπευτική δύναμη, υπηρετώντας την ανάπτυξη της ζωής.


Ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1968 και διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδευτικός Θεολόγος-Φιλόλογος και υποψήφιος διδάκτορας στη Φιλοσοφία στο ΑΠΘ. Το μεταπτυχιακό του δίπλωμα αφορά στον τομέα της Οικουμενικής Θεολογίας και φέρει τον τίτλο: "Η ορθόδοξη θεολογία της δεκαετίας του 1960 και η νεοελληνική κοινωνία". Ασχολείται με τη Φιλοσοφία συστηματικά και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα: "Ελευθερία και ενοχή με αφετηρία τη σκέψη των Nietzche και Kiergegaard". Οι "Μύχιες Παύσεις" είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή...






e-mail Facebook Twitter