Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης


Συγγραφέας : Δήμου, Άκης
Εκδότης : Σοκόλη - Κουλεδάκη
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-637-054-0
Σελίδες : 128
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

9.54 € 7.16 €




Η «Ιοκάστη» του Άκη Δήμου είναι μία από τις πιο γνωστές κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, η οποία έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Καυτά ζητήματα της σύγχρονης ζωής όπως η μετανάστευση, η εκμετάλλευση των μεταναστών, η ομοφυλοφιλία, η αγωνία της τεκνοποίησης, η μοιχεία, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι χωρίς αντίκρισμα σπουδές, τα πολιτικά και καπιταλιστικά παιχνίδια, αλλά και διαχρονικά ερωτήματα και αγωνίες της ανθρώπινης ύπαρξης όπως η μοναξιά, η εξαπάτηση, η φιλία, η διαιώνιση και ο θάνατος θίγονται με τον πιο ευφυή τρόπο από τον συγγραφέα που με το έργο αυτό κάνει μια τομή στη δραματουργία του. Το αποτέλεσμα είναι μια ποπ κωμωδία που έχει στη βάση της το σήμερα, καλοκουρδισμένη και ευφυής, γραμμένη επιδέξια και με άψογη τεχνική, γρήγορο ρυθμό κι εύστροφη κλιμάκωση της δράσης.


Ο Άκης Δήμου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με το μονόλογο "...και Ιουλιέττα". Από τότε έχουν ανέβει περί τα 20 έργα του από επιχορηγούμενα και ιδιωτικά θέατρα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο αγγλικό και ισπανικό κοινό. Ζει στη Θεσσαλονίκη.






e-mail Facebook Twitter