Αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής

Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Λήψη Αποφάσεων
Συγγραφέας : Ηρειώτης, Νικόλαος Βασιλείου, Δημήτριος Μπάλιος, Δημήτριος
Εκδότης : Rosili
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 618-5131-62-3
Σελίδες : 880
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Λογιστική Χρηματοοικονομική

74.12 € 58.55 €




Πως μπορεί κάποιος να συμβουλεύει σχετικά με την οικονομική πορεία των επιχειρήσεων, εάν δεν γνωρίζει πώς δημιουργούνται συνοπτικές οικονομικές πληροφορίες;

Πως μπορεί κάποιος να ασχολείται με τις επενδύσεις, εάν δεν μπορεί να καταλάβει σε βάθος τις λογιστικές καταστάσεις των επιχειρήσεων;

Πώς συντάσσονται και πως μελετώνται οι λογιστικές καταστάσεις;

Πως μεταβάλλονται οι λογιστικές καταστάσεις ως αποτέλεσμα ενός λογιστικού γεγονότος;

Τι μελετάται σε ένα ισοζύγιο και τις πληροφορίες εξάγουμε από αυτό;

Αυτές είναι λίγες από τις πληροφορίες που προσπαθεί να καλύψει το συγκεκριμένο αυτό έργο στα πολλά κεφάλαια που περιέχει με σκοπό να εφοδιάσει τον αναγνώστη με τις βασικές λογιστικές γνώσεις, τις οποίες πρέπει να έχει κάποιος, ώστε να πλεύσει με ασφάλεια στον τομέα των επιχειρήσεων.

Βασικός σκοπός του βιβλίου είναι οι αναγνώστες να κατανοήσουν, εισαγωγικά μεν, ουσιαστικά δε, τη χρησιμότητα και τον τρόπο εφαρμογής της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης. Σε ένα βιβλίο, σε μία πηγή γνώσης, δίνεται η δυνατότητα στους αναγνώστες να κατανοήσουν πως συλλέγονται οι συναλλαγές μίας επιχείρησης, πως ταξινομούνται, πως χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί συνοπτική πληροφόρηση για αυτή, πως αναλύονται αυτές οι πληροφορίες και πως εξάγονται συμπεράσματα.

Επιπλέον, περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις με τις λύσεις τους και μελέτες περίπτωσης με ενδεικτικές απαντήσεις.


Ο Νικόλαος Ηρειώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου των Παρισίων, Paris 1, Pantheon, Sorbonne της Γαλλίας. Ο κ. Ν. Ηρειώτης έχει μακροχρόνια ενασχόληση ως Σύμβουλος - Εμπειρογνώμων Μεγάλων Επιχειρήσεων και Οργανισμών [όπως, για παράδειγμα, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Κτηματολόγιο Α.Ε. κλπ]. Έχει διδάξει για πάνω από 10 έτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και περισσότερα των 15 ετών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Συντονιστής και ΣΕΠ στην Θεματική Ενότητα "ΤΡΑ60 - Τραπεζικά Εργαλεία" του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Τραπεζικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος (Διευθυντής) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Τραπεζικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακόμη, υπήρξε Συντονιστής και ΣΕΠ της Θεματικής Ενότητας "Χρηματοοικονομική & Λογιστική" του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Λογιστική» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Τραπεζικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει κάνει εισηγήσεις σε πολλά σεμινάρια στελεχών οργανωμένα από οργανισμούς και τράπεζες (όπως, για παράδειγμα, Alpha Bank, Ελληνικά Ταχυδρομεία, ΕΥΔΑΠ, Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, «Άλφα – Βήτα» Βασιλόπουλος Α.Ε., Δανιήλ Ε. και Σία Α.Ε. κλπ). ¨Έχει συγγράψει 4 βιβλία και 3 μονογραφίες. Επίσης, έχει μεγάλο αριθμό άρθρων (περισσότερα από 40) σε ξένα κυρίως επιστημονικά περιοδικά με διεθνή αναγνώριση και έχει λάβει τρεις φορές την τιμητική διάκριση Best Paper Award από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς Επιπλέον, έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του αναπληρωτή καθηγητή Νικολάου Ηρειώτη επικεντρώνονται στην ανάλυση λογιστικών καταστάσεων, στην χρηματοοικονομική λογιστική και στην κοστολόγηση.






e-mail Facebook Twitter