Ασκώντας ψυχοθεραπεία


Συγγραφέας : Shapiro, Robin
Εκδότης : Κάθεξις
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-84502-9-5
Σελίδες : 224
Κατηγορίες : Ψυχοθεραπεία

25.50 € 22.95 €




Τα περισσότερα βιβλία σχετικά µε την ψυχοθεραπεία συνδέονται µε συγκεκριμένες ψυχοθεραπευτικές πρακτικές. Στο σύγγραµµα αυτό, η ψυχολόγος και συγγραφέας, Robin Shapiro, διδάσκει στους αναγνώστες τα «µυστικά» µιας προσέγγισης που βασίζεται στο τραύμα και την προσκόλληση και που δεν συνδέεται µε κανένα µοντέλο ή µέθοδο θεραπείας, αλλά αποτελεί µια εμπειρική πολυετή µελέτη µε τραυµατισµένους ψυχικά πελάτες.
Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα πορευθεί βήµα-βήµα στην όλη ψυχοθεραπευτική διαδικασία από την έναρξη µέχρι τη λήψη της. Ξεκινώντας από την αξιολόγηση, τον θεραπευτικό σχεδιασμό, την ενίσχυση της θεραπευτικής σχέσης, την ενημέρωση περί δεοντολογίας και ορίων, έως το κλείσιμο των θεραπευτικών συνεδριών.
Τα πρακτικά κεφάλαια αναφέρονται στην εργασία µε προβλήματα προσκόλλησης, απώλειας, κατάθλιψης, πολιτισμικών διαφορών, ψυχικής ανθεκτικότητας, άγχους, εθισμού, τραύματος, οικοδόμησης δεξιοτήτων, ζητήματα αυτοκτονικού ιδεασμού και θέματα ψυχώσεων. Το σύγγραµµα της Shapiro περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα, προτάσεις διαλόγου και ερωτήσεις για µια ποικιλία θεραπευτικών καταστάσεων. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πρακτικό και χρήσιμο κλινικό οδηγό τόσο για τους θεραπευτές που ξεκινούν τώρα τη σταδιοδρομία τους όσο και για τους πιο έμπειρους θεραπευτές που αναζητούν νέες γνώσεις στη θεραπεία του τραύματος και της προσκόλλησης.


Η Robin Shapiro, MSW, LICSW, είναι ψυχολόγος (B.A, Psychology, University of Washington, Master of Social Work, University of Washington) και ψυχοθεραπεύτρια με έμφαση στη θεραπεία τραύματος, συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων των EMDR Solutions και The Trauma Treatment Handbook. Εργάζεται ιδιωτικά στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι γνωστή για τα ψυχοεκπαιδευτικά της εργαστήρια και την κλινική ψυχοθεραπευτική της παρέμβαση στο τραύμα, καθώς και για το δημοφιλές ιστολόγιο Trauma & Attachment Therapy. Η Robin Shapiro νιώθει πολύ υπερήφανη που υπηρετεί στο συμβούλιο του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance Programme) EMDR.






e-mail Facebook Twitter