Αστικό δίκαιο

Επιτομή
Συγγραφέας : Τριάντος, Νικόλαος
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 978-960-562-137-7
Σελίδες : 644
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Αστικό δίκαιο

53.00 € 45.05 €




Το Αστικό δίκαιο διακρίνεται για την καθολικότητά του, γι αυτό, η συγγραφή ενός βιβλίου που πραγματεύεται, ως επιτομή, την αχανή ύλη του ισχύοντος αστικού δικαίου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τολμηρό εγχείρημα. Ένα εγχείρημα, το οποίο διεκπεραίωσε με μεγάλη επιτυχία ο συγγραφέας, γνωστός ήδη -μεταξύ άλλων- και από τα πρόσφατα βιβλία του «Αστικός Κώδικας, Ερμηνεία κατʼ άρθρο», 2η έκδοση, 2010, «Δικαιοπραξίες», 2011 και «Αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα», 2012 (σε συνεργασία με την κα Π. Βαφειάδου).

Ο συγγραφέας κατόρθωσε να συμπυκνώσει σε (μόλις) 577 σελίδες την παρουσίαση όλων των αστικού δικαίου ρυθμίσεων, ακόμη και εκείνων που περιέχονται σε κρίσιμα ειδικά νομοθετήματα εκτός του Αστικού Κώδικα, όπως π.χ. στο Ν 3719/2008.

Το έργο περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και του δόγματος του αστικού δικαίου που συμπληρώνεται με τα απαραίτητα για την κατανόηση και συγκεκριμενοποίηση των αναφυόμενων ζητημάτων παραδείγματα. Βρίσκεται σε γόνιμο διάλογο με τη νομολογία, ώστε ο αναγνώστης να είναι σε θέση να παρακολουθεί και να γνωρίζει τις λύσεις που έχουν δώσει τα ελληνικά δικαστήρια σε κρίσιμα και αμφιλεγόμενα νομικά ζητήματα αστικού δικαίου.

Η παρούσα έκδοση είναι απαραίτητη στον νομικό της πράξης, για έναν αρχικό και γρήγορο προσανατολισμό στις ρυθμίσεις, τη θεωρία, το δόγμα και τη νομολογία του αστικού δικαίου προς επίλυση των ζητημάτων που τον απασχολούν. Θα αποδειχθεί δε, πολύτιμη για τους φοιτητές, ιδίως των προχωρημένων εξαμήνων, ενόψει των εξετάσεων που απαιτούν συνολική επισκόπηση και γνώση της ύλης του αστικού δικαίου, για γρήγορη επανάληψη και αυτοέλεγχο, σε συνδυασμό βέβαια με την πάντοτε απαραίτητη μελέτη του κειμένου των διατάξεων του Αστικού Κώδικα.







e-mail Facebook Twitter