Αόρατα φτερά


Συγγραφέας : Σαΐας - Μαγρίζου, Βεατρίκη
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-03-7154-3
Σελίδες : 192
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

14.00 € 12.60 €




Η Εύα Καμπά είναι μια έφηβη με κινητικά προβλήματα που διψά για τη ζωή και ονειρευόταν από μικρή να γίνει χορεύτρια. Ζει όμως σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να αποδέχεται τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ένα βράδυ του Ιουνίου του 1988 τρεις άνδρες εισβάλλουν στο σπίτι της και αρπάζουν την Εύα και δύο φίλες της.

Τι σχέση μπορεί να έχει η απαγωγή, χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον ατιμώρητο εγκληματία Άντολφ Χόρβαρτ;

Τι ρόλο θα παίξουν ένα πολύτιμο ρουμπίνι και μια πολύ παλιά και σπάνια εικόνα;

Πώς συνδέεται η ιστορία της οικογένειας Καμπά με το δράμα των εβραίων της Θεσσαλονίκης, τις πυρπολήσεις χωριών, τις εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιοχών κατά την περίοδο της Κατοχής;

Ένα μυθιστόρημα με πλούσια πλοκή, πολλές ανατροπές και έντονο κινηματογραφικό ρυθμό. Ένα βιβλίο για τη δικαίωση και την ιστορική αλήθεια, για την αποδοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, μέσα από τη ζωή ενός κοριτσιού που βιώνει τη διάκριση αλλά, όταν πεισμώνει, πετάει με αόρατα φτερά.


Η Βεατρίκη (Μπέττυ) Σαΐας - Μαγρίζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Στην Πολυξένη" (1996), "Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή" (1997), "Μοιραία ταύτιση" (2002) τα θεατρικά έργα "Η προίκα" (2000) και "Το κοινό ταμείο" (2001), και το θεατρικό αναλόγιο "Λε χάιμ - Στη ζωή" (2000).






e-mail Facebook Twitter