Βασικές Αρχές Γενετικής


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-618-5135-18-8
Σελίδες : 998
Σχήμα : 21x29
Κατηγορίες : Γενετική

153.70 € 136.79 €




Το βιβλίο “Βασικές Αρχές Γενετικής”, των συγγραφέων W. S. Klug, M. R. Cummings, C. A. Spencer και M. A. Palladino (11η Έκδοση, 2014), είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο διεθνώς σύγγραμμα γενετικής.

Η ευρύτατη αποδοχή του οφείλεται στο μεθοδικό τρόπο με τον οποίο αναλύει τις βασικές ιδέες που διέπουν τη γενετική και στο ότι επεκτείνεται στην κάλυψη μιας σειράς πολύ πρόσφατων επιστημονικών επιτευγμάτων.

«Ακριβώς όπως δεν υπήρξε ποτέ πιο συναρπαστική περίοδος από τη σημερινή εποχή για τη μελέτη της γενετικής, έτσι και η επίδρασή της στην κοινωνία ποτέ δεν ήταν πιο έντονη απ’ ό,τι σήμερα. Η γενετική και οι εφαρμογές της στη βιοτεχνολογία αναπτύσσονται πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι οι κοινωνικές συμβάσεις, οι πολιτικές και η νομοθεσία που χρειάζονται προκειμένου να ρυθμιστεί η χρήση τους. Ως κοινωνία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ευαίσθητα θέματα που σχετίζονται με τη γενετική, όπως ο προγεννητικός έλεγχος, οι γενετικές διακρίσεις, η κατοχύρωση γονιδίων με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, οι προϋποθέσεις και η ασφάλεια της γονιδιακής θεραπείας, το γενετικό απόρρητο κ.ά. Όταν ολοκληρώσετε τη μελέτη του βιβλίου αυτού, θα έχετε αποκομίσει αρκετές γνώσεις που θα σας πείσουν ότι σήμερα ζούμε στην εποχή της γενετικής. Θα είστε επίσης σε θέση να κατανοήσετε την ανάγκη να προβληματιστείτε σχετικά με την επιστήμη της γενετικής και τις χρήσεις της και να συμμετάσχετε στον διάλογο σχετικά με τα θέματα αυτά».

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται μια σειρά από video τα οποία συνιστούν ένα ιδιαίτερα πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό, καθώς αφενός μεν διευκολύνουν σημαντικά την κατανόηση σύνθετων εννοιών και αφετέρου βοηθούν τον φοιτητή να εμπεδώσει τη σχετική πληροφορία, ώστε να μπορεί εύκολα να τη θυμάται και να την αξιοποιεί. Στην παρούσα έκδοση η προβολή των εκπαιδευτικών video έχει απλουστευτεί σημαντικά: στο βιβλίο περιλαμβάνονται κωδικοί QR (QR codes) οι οποίοι επιτρέπουν στον αναγνώστη να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ή ενός tablet. Ορισμένα κινητά τηλέφωνα (όπως τα iPhone που χρησιμοποιούν λειτουργικό iOS 11 ή μεταγενέστερο) μπορούν να αναγνώσουν άμεσα τους κωδικούς QR: αρκεί να στρέψετε την κάμερα του τηλεφώνου προς τον κωδικό και θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο video, το οποίο μπορείτε να προβάλετε άμεσα απλώς πατώντας την ένδειξη «Play». Σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρώτα στο κινητό σας μία από τις πολλές εφαρμογές αναγνώρισης κωδικών QR που διατίθενται δωρεάν από το App Store ή το Google Play Store. Χάρη στην καινοτόμο αυτή προσέγγιση, ο αναγνώστης μπορεί να προβάλει με έναν ιδιαίτερα απλό και γρήγορο τρόπο καθένα από τα δεκάδες εκπαιδευτικά video του βιβλίου, ακριβώς τη στιγμή που μελετά την αντίστοιχη θεματική ενότητα.







e-mail Facebook Twitter