Βιβλιοθήκη από την αρχαιότητα έως την αναγέννηση


Συγγραφέας : Στάικος, Κωνσταντίνος Σ.
Εκδότης : Κότινος
Έτος έκδοσης : 0
ISBN : 960-9025-317
Κατηγορίες : Βιβλιοθήκες - Ιστορία

80.00 € 60.00 €




Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι όποιες βιβλιοθήκες, ωφέλιμο πάντα να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι τη διαμόρφωση του θεσμού μέσα στον χρόνο και τον τόπο που αντιμετωπίστηκαν κάποτε ανάλογες καταστάσεις. Ιδού η χρησιμότητα του πονήματος αυτού. Η ευρυμάθεια που το χαρακτηρίζει και η σχετική με πολυπληθείς πολιτισμούς έρευνα που προϋποθέτει μόνο τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη κάθε επαρκούς αναγνώστη μπορεί να προκαλέσει.

Σκοπός της συγγραφής της Βιβλιοθήκης είναι η εξιστόρηση των λόγων που οδήγησαν τους λαούς οι οποίοι αναπτύχθηκαν γύρω από τη Μεσόγειο και τη Δύση να συλλέξουν και να θησαυρίσουν σε κλειστούς φυλασσόμενους χώρους, σε βιβλιοθήκες δηλαδή, την προφορική τους παράδοση και τα επιτεύγματα της λογοτεχνίας τους, όπως και κάθε μορφή γνώσης, αποτυπωμένη σε πινακίδες και βιβλία, από το 3000 π.Χ. έως τις αρχές του 16ου αιώνα μ.Χ.


Ο Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος είναι αρχιτέκτονας, ιστορικός του βιβλίου και εκδότης. Πιο πρόσφατο έργο του είναι η πεντάτομη "Ιστορία της βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό", η οποία καλύπτει τη χρονική περίοδο από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα έως και την Αναγέννηση, μετά από ενδελεχή έρευνα δώδεκα ετών.






e-mail Facebook Twitter