Βιολογική γεωργία

Θρέψη των φυτών. Οργανικά και βιοδυναμικά λιπάσματα. Οικοσυστήματα. Βιοτεχνολογία. Εχθροί, ασθένειες, ζιζάνια. Φυτοπροστασία. Προσαρμοστικότητα των καλλιεργούμενων φυτών στον Ελλαδικό χώρο. Απόκρυφες δυνάμεις των φυτών
Συγγραφέας : Επιτροπάκης, Τρύφωνας Ε.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 978-960-85248-9-7
Σελίδες : 384
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Γεωργία Φυτά - Ασθένειες Φυτά - Προστασία

30.00 € 26.70 €




Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να δείξει, ότι σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος, το παγκόσμιο οικολογικά σύστημα λειτουργεί με τέλεια αρμονία. Η αρμονία αυτή εξασφαλίζει: υγιές έδαφος με τους κατάλληλους μικροοργανισμούς, υγιεινή ατμόσφαιρα, υγιή φυτά και ζώα, υγιείς οργανικές ουσίες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη κ.λπ.) και κατά συνέπεια υγιείς ανθρώπους με μακροζωία. Η επάρκεια και η ποιότητα των αγαθών επιτυγχάνονται από τη φύση με αειφορικό τρόπο και όχι με επιβλαβείς για το περιβάλλον παρεμβάσεις. Οι άσκοπες παρεμβάσεις ίσως να αυξάνουν ένα παράγοντα (παραγωγή, ακαθάριστο κέρδος) που εξυπηρετεί τους ολίγους, αλλά ζημιώνουν όλους τους άλλους (υγεία, καθαρό κέρδος κ.λπ.) που εξυπηρετούν το σύνολο. Η αποκωδικοποίηση των μυστικών της φύσης και η πρακτική εφαρμογή τους θα μας φανερώσει πολλές χρήσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες που είναι ο καλύτερος τρόπος παρεμβάσεως. Το βιβλίο της "Βιολογικής Γεωργίας" περιγράφει του τρόπους με τους οποίους υλοποιούνται τ' ανωτέρω.

Ο Τρύψων Εμμ. Επιτροπάκης γεννήθηκε το 1935 στο Ήράκλειο Κρήτης. Σπούδασε γεωπόνος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών. Διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας και υπηρέτησε στις εξής υπηρεσίες: Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηρακλείου , Γεωργική Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνης ως Διευθυντής, Επιθεώρηση Γεωργίας Κρήτης, Επιθεώρηση Γεωργίας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και στη Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας. Σε όλους τους χώρους που υπηρέτησε εργάστηκε με ζήλο και συνέβαλε θετικά στη γεωργική ανάπτυξη .Για τις εργασίες του στο Ερευνητικό Κέντρο της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων του απενεμήθησαν δύο εύφημες μνείες από το Υπουργείο Γεωργίας. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του εκπόνησε σε όλους τους νομούς της Κρήτης τεχνικοοικονομικές μελέτες για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων με σκοπό την γεωργική ανάπτυξη. Το έτος 1996 του ανετέθει από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας η μελέτη "Δυνατότητες αγροτουριστικής ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας" την οποία και πραγματοποίησε. Στο πλαίσιο αξιοποιήσεως των φυτικών υπο- προϊόντων συνέταξε τη μελέτη "Ή αξιοποίηση της ελαιοπυρήνας ως ζωοτροφής". Επίσης συνέβαλε στη διάδοση των παραγωγικών υβριδίων εαρινών σιτηρών κ.α. για μικρότερη εξάρτηση σε ζωοτροφές από το εξωτερικό, τα οποία έχουν άριστη προσαρμοστικότητα στις Ελληνικές συνθήκες. Σήμερα είναι επιστημονικός σύμβουλος σε διάφορα ΚΕΚ, στα οποία διδάσκει συγχρόνως. Μεταξύ των εκπαιδεύσεων πρώτη θέση έχουν εκείνες των βιολογικών καλλιεργειών .






e-mail Facebook Twitter