Βραδινές πτήσεις


Συγγραφέας : Γκούσκος, Νίκος
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-694-575-5
Σελίδες : 90
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

7.42 € 6.68 €




Οι "Βραδινές πτήσεις" είναι η δεύτερη ποιητική μου συλλογή και το τρίτο βιβλίο μου συνολικά. Αποτελείται από ποιήματα που γράφτηκαν σε βάθος πενταετίας και αναφέρονται σε μια διαρκή αναζήτηση ταυτότητας και τοποθέτησής μου στον κόσμο.
Τούτες οι καταστάσεις μυαλού μετατρέπονται σε πρώτη ύλη με τη λυτρωτική παρέμβαση της γυναικείας παρουσίας σαν από μηχανής θεός, που ξεδιαλύνει τα μυστήρια και επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες μου.
Αυτές μου τις "πτήσεις" περιγράφουν αυτά τα ποιήματα, χρησιμοποιώντας άλλοτε ωμό ρεαλισμό κι άλλοτε φτάνοντας στα όρια του λυρισμού. Είναι βραδινές γιατί βράδυ κερδίζονται ή χάνονται οι πιο σημαντικές μάχες.


Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1976 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο στην Ελλάδα και τελείωσε το Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης. Μετά το στρατιωτικό του άρχισε να εργάζεται σε διάφορες δουλειές: ως οδηγός ταξί, υπεύθυνος αποθήκης, επόπτης προώθησης διαφημιστικών προϊόντων, υπάλληλος μαναβικής, σε σαντουιτσάδικο, υπάλληλος κουζίνας, ερευνητής έρευνας αγοράς, πωλητής περιοδικού με cd, υπάλληλος δήμου Ζακύνθου κ.α. Έχει παρακολουθήσει ένα χρόνο εντατικά ιταλικά στα φροντιστήρια Καπάτος για σπουδές ψυχολογίας στην Ιταλία. Φοίτησε για ένα χρόνο στη σχολή φωτογραφίας Focus. Για κάποιο διάστημα βρέθηκε σε μια σχολή ΚΕΚ για ψυκτικός. Το 2008 διαγνώστηκε με μανιοκατάθλιψη και σχεδόν παράλληλα απέκτησε την ανάγκη να γράφει στο χαρτί τις σκέψεις του.






e-mail Facebook Twitter