Γεωμορφολογία


Συγγραφέας : Ευελπίδου, Νίκη
Εκδότης : Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 978-618-5135-15-7
Σελίδες : 258
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Γεωγραφία - Σπουδή και διδασκαλία

34.00 € 30.26 €




Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εισαγωγικό, εργαστηριακό εγχειρίδιο Γεωμορφολογίας. Σκοπός του είναι να μυήσει το φοιτητή στις πολλαπλές πτυχές της Γεωμορφολογίας και να του δώσει μια μεθοδολογική βάση των τρόπων μελέτης των επιμέρους κλάδων της.

Καλύπτει τα γεωμορφολογικά περιβάλλοντα και τις κύριες διεργασίες, που λαμβάνουν χώρα στη Γη. Παρουσιάζει ολοκληρωμένα και ενημερωμένα εισαγωγικά στοιχεία για θεμελιώδεις έννοιες και φυσικές και ανθρωπογενείς διεργασίες στο περιβάλλον. Περιέχει, επίσης, βασική βιβλιογραφία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω μελέτη και για μελλοντική έρευνα.

Το βιβλίο εισάγει το φοιτητή στη μελέτη του περιβάλλοντος, με την παροχή βασικών γεωμορφικών τεχνικών και μεθόδων ανάλυσης, μέσω μιας προσέγγισης προβληματισμού του, με εκτεταμένες ασκήσεις. Ομοιόμορφα σχεδιασμένο, πραγματεύεται όλα τα γεωμορφικά περιβάλλοντα με κατανοητό τρόπο. Περιλαμβάνει βασικές έννοιες, περιλήψεις, άφθονες εικονογραφήσεις, παραδείγματα και ασκήσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο φοιτητή να δοκιμάσει τις γνώσεις που απέκτησε από την εισαγωγική θεωρία, αλλά και στους διδάσκοντες να εκπαιδεύσουν τους φοιτητές τους με τη βοήθεια εύχρηστου υλικού.


Η Νίκη Ευελπίδου είναι Λέκτορας του Παν/μίου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης και του κέντρου ISTA (Παν/μιο Franche - Compte - Γαλλία), με περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, 15 διαλέξεις σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, ενώ είναι συγγραφέας 4 πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Αριστούχος Διδάκτωρ, Γεωλογίας (Παν/μιο Αθηνών) και Γεωαρχαιολογίας (Παν/μιο Franche - Compte) με Master Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος, έχει αξιοσημείωτο διεθνές ερευνητικό έργο, υποστηριζόμενο και χρηματοδοτούμενο από πολυάριθμα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ από το 2004 εκπροσωπεί την Ελλάδα στην European Science Foundation, στις Actions 634 και C22.






e-mail Facebook Twitter