Για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα

Ψυχοκοινωνιολογικές προσεγγίσεις
Συγγραφέας : Δασκαλάκης, Ηλίας Ι. Π.
Εκδότης : Οσελότος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-205-093-4
Σελίδες : 112
Κατηγορίες : Σεξουαλική συμπεριφορά Έρωτας

12.00 € 8.40 €




Τι είναι ο έρωτας; Ταυτίζεται με το σεξ ή αφορά ευρύτερες και βαθύτερες σφαίρες της ανθρώπινης ύπαρξης;
Οι κοινωνικές πλευρές του έρωτα και της σεξουαλικότητας και πώς αυτές οι δυνάμεις μπορούν να γίνουν μέσα ελέγχου των ανθρώπων.
Τέσσερα κείμενα ψυχοκοινωνιολογικών προσεγγίσεων για τα κεντρικής υπαρξιακής σημασίας ζητήματα του έρωτα και της σεξουαλικότητας που γοητεύουν και προκαλούν με τα μυστήρια που κρύβουν. Κείμενα που εστιάζουν στο σημείο εκείνο που το ένστικτο μετατρέπεται σε συναίσθημα, ο φυσικός οργανισμός σε ανθρώπινη ύπαρξη, η ανάγκη σε νόημα.
Κείμενα που δεν περιορίζονται στις κοινωνικές διαστάσεις του έρωτα και της σεξουαλικότητας, αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν να διεισδύσουν στις βιοεξουσιαστικές μεθόδους διαχείρισης των λιμπιντικών δυνάμεων της ζωής από τις νεότερες μορφές εξουσίας.

 


Ο Ηλίας Ι. Π. Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε "Πολιτικές Επιστήμες" και "Κοινωνιολογία" στην Πάντειο ΑΣΠΕ, "Παιδαγωγική" στο τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2008 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: "Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της μαθητικής αδιαφορίας. Η περίπτωση της Κέρκυρας", στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται ως κοινωνιολόγος σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.






e-mail Facebook Twitter