Γοητευτικά ανασφαλείς και σπινθηρίζοντες

Διηγήματα
Συγγραφέας : Ρεπούσης, Γιώργος Χ.
Εκδότης : Bona Fide
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-80801-2-6
Σελίδες : 166
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

12.50 € 10.00 €




... Η τακτική συνεδρίαση λοιπόν της παρέας το περασμένο Σάββατο που έχει πάντα και ένα χαρακτήρα απολογητικό για τα πεπραγμένα της παρέας στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε έκλεισε με το αποφθεγματικό συμπέρασμα από τον κύριο Γεράσιμο, που άτυπα αναγνωρίζεται ως Πρόεδρος της παρέας, πως υποχρέωση όλων χωρίς καμιά εξαίρεση είναι να αναγεννώνται από τις στάχτες τους όπως το μυθικό πουλί ο Φοίνικας. Και υποσχέθηκε πως στην επομένη Ολομέλεια της παρέας θα παρουσιάσει διεξοδικά πληροφορίες για το μυθικό πουλί και θα αναλύσει τους συμβολισμούς του, ανακοινώνοντας συγχρόνως και το κύριο θέμα στην ατζέντα της επόμενης Ολομέλειας της παρέας.

Και ο Νικόλας, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, ζήτησε να προστεθεί στην ατζέντα ως θέμα: "το facebook και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης" αφού πιστεύει πως δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να έρθουν, έστω και εξ αποστάσεως, σε επαφή με κάποιον άλλον, καταπολεμούν τη μοναξιά και μετατρέπονται συχνά σε πεδία ανταλλαγής ιδεών.

Ας σημειωθεί πως τόσο το συμπέρασμα όσο και τα προτεινόμενα θέματα συζήτησης έγιναν ομόφωνα αποδεκτά από την Ολομέλεια.


Ο Γιώργος Χ. Ρεπούσης είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και στη Λογοτεχνία και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει επιλεγεί Σύμβουλος Φιλολόγων (Βοιωτία) και Συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού (Λονδίνο, Κάιρο) και έχει τιμηθεί με το παράσημο της Πολιούχου Σινά Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος σε εφημερίδες και περιοδικά.






e-mail Facebook Twitter