Δεκαήμερο προσβολών


Συγγραφέας : Εφρεμίδα
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-627-259-2
Σελίδες : 164
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Νουβέλα

10.00 € 8.90 €




Η Χαρούλα περνάει ακόµα δύσκολα µετά το διαζύγιό της, την ανεργία της και την κατάθλιψή της στα χρόνια της Ελληνικής Κρίσης.

Μόνο στον Θεό µπορεί να αποταθεί. Και ο Θεός δεν την αγνοεί. Έστειλε το πνεύµα της πεθαµένης αδελφής της για να τη βοηθήσει. Όµως η ίδια δεν µπορεί να το δει. Μόνο η Ξένια• η νοικάρα και φίλη της επικοινωνεί µαζί του.

Από το πνεύµα, µαθαίνουν πολλά µυστικά των Ουρανών. Όσα µπορεί να πει δηλαδή, µιας που δεν µπορούν να ειπωθούν όλα. Μπορεί όµως να τους δώσει θάρρος να προχωρήσουν τη ζωή τους χωρίς πισωγυρίσµατα. Πρέπει να ξεκόψουν µια και καλή µε το παρελθόν τους. Και η µια και η άλλη. Για να ρίξουν µαύρη πέτρα όµως στο παρελθόν, πρέπει να εκδικηθούν όσους τις πρόσβαλαν. Το πνεύµα, τους δίνει έναν ολόκληρο χρόνο για να πάρουν την εκδίκηση που τόσο ζητάει η ψυχή τους.

Όµως αυτές, δεν κάνουν τίποτα.

Περνάει ο χρόνος και φτάνουν δέκα µέρες πριν το τέλος της διορίας.

Μέχρι και πνεύµατα σκάνε οι ανεπρόκοπες…

Δεν έχουν άλλη λύση. Ο µόνος τρόπος να εκδικηθούν τους εχθρούς, είναι να γράψουν γι’ αυτούς. Τις πρόσβαλαν µε λόγια και έργα; Θα τους ανταποδώσουν µε λέξεις γραµµένες στο χαρτί. Το αποφάσισαν. Θα γράψουν βιβλίο για αυτούς που µισούν.

 







e-mail Facebook Twitter