Δια χειρός

Η νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
Συγγραφέας : Τσελεμεντές, Γιώργος
Εκδότης : Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-08-0583-3
Σελίδες : 127
Σχήμα : 29x21
Κατηγορίες : Μαγειρική, Ελληνική

27.45 € 19.22 €




Ο Γιώργος Τσελεμεντές δεν είναι μόνο σεφ ελληνικής κοπής.
Είναι ένας ταλαντούχος μαέστρος της κουζίνας που παίρνει την παράδοση για να την πάει ένα βήμα παραπέρα.
Στο βιβλίο αυτό. οι παλαιότερες νοικοκυρές βλέπουν τη νέα εκδοχή γνώριμων παραδοσιακών συνταγών, ενώ οι νέες φαν της κουζίνας μυούνται σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει "νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα".
Άλλωστε, όπως έλεγαν οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας, «ένας Τσελεμεντές χρειάζεται σε κάθε σπίτι». Και πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι της νέας εποχής... Από την εισαγωγή της Μαρίας Λεμονιά


Ο Γιώργος Τσελεμεντές γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στην ξενοδοχειακή πρακτική και τη σύγχρονη κουζίνα. Είναι μέλος του Chef Club Αθηνών με ενεργή συμμετοχή σε εκθέσεις και διαγωνισμούς μαγειρικής ως κριτής, ενώ έχει παρουσιάσει μαγειρικές συνταγές στην τηλεόραση. Κατέχει τη θέση του Chef de Guisine στο εστιατόριο Χριστίνα διά χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ, ενώ αντίστοιχη θέση είχε κατά το παρελθόν και σε πλήθος εστιατορίων εντός και εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων στο Abreuvoir στις Πόρτες, στο Υδραγωγείο. Απόγονος του θρυλικού μας μάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ, έχει ως βασική αρχή στη μαγειρική του να μη χρησιμοποιεί πολλά μπαχαρικά. Μέσα από την εικοσαετή του εμπειρία στον χώρο της κουζίνας, αφήνει το προσωπικό του στίγμα σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί "νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα".






e-mail Facebook Twitter