Διεθνής πολιτική οικονομία

Τα Βαλκάνια, η κεντρική και η ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ), οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και οι σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)
Συγγραφέας : Σκλιάς, Παντελής Γ.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 978-960-02-1494-9
Σελίδες : 414
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Οικονομία

27.69 € 17.72 €




Στο βιβλίο αναπτύσσεται η έννοια και το περιεχόμενο της διεθνούς πολιτικής οικονομίας ως ένας διαφορετικός τρόπος θεώρησης του πραγματικού, των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν κάθε φορά στην περιοχή των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην ΕΣΣΔ. Για το σκοπό αυτό αναλύεται το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον σε συγκεκριμένα κράτη (case studies): Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιθουανία, Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Παντελής Σκλιάς είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK) στο γνωστικό αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής οικονομίας. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του ΙΚΥ. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ως συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σχέσεων) καθώς επίσης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης). Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Ευρωπαϊκή Προοπτική, με σημαντική δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στις χώρες των Βαλκανίων (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία), του Τρίτου Κόσμου (Ισημερινός, Κένυα, Μαλί, Τανζανία, Κοινοπολιτεία της Δομίνικα, Ινδία) και της πρώην ΕΣΣΔ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη της διεθνούς πολιτικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.






e-mail Facebook Twitter