Διπρόσωπη Κίρκη


Συγγραφέας : Μήλιος, Ανδρέας Χ.
Εκδότης : Αρμός
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-615-547-5
Σελίδες : 332
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

17.00 € 15.30 €




Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ένας Κυκλαδίτης έφηβος μεταβαίνει στη Γερμανία για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, η κλίση του στη Μουσική τον οδηγεί στη δημιουργία ενός μουσικού εστιατορίου στο κέντρο της Φρανκφούρτης και στη συνέχεια στη δημιουργία ενός συγκροτήματος που παίζει ποιοτική ελληνική μουσική εμπλουτισμένη με στοιχεία σόλο βιολιού.
Το συγκρότημα σημειώνει τεράστια επιτυχία και εμφανίζεται στις διασημότερες μουσικές αίθουσες του κόσμου. Αληθινοί χαρακτήρες, επιτυχημένες καριέρες, αλύτρωτοι και εφήμεροι έρωτες, δραματικά περιστατικά και δυνατές ανατροπές διαπλέκονται με τις ανεξιχνίαστες βουλές της μοίρας των πρωταγωνιστών και δημιουργούν έναν πολύχρωμο ιστό από αυτούς που μόνο η ζωή ξέρει να υφαίνει.

Είναι τελικά η ζωή μια πλανεύτρα, διπρόσωπη μάγισσα, που με τα μαγικά της φίλτρα, διαφεντεύει τις τύχες μας, όπως η Κίρκη τη βούληση του πολυμήχανου Οδυσσέα;


Ο Ανδρέας Μήλιος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και τη Φρανκφούρτη. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικός Εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη (Γενεύη), Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ειδικός Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη και Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Γερμανία και Ελλάδα. Διδάσκει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και δίδαξε, ως Επιστημονικός Συνεργάτης, Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακή Στρατηγική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.






e-mail Facebook Twitter