Δυσαριθμησία


Συγγραφέας : Δημήτρης Αργύρης
Εκδότης : Οσελότος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-205-174-0
Σελίδες : 102
Κατηγορίες : Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση) Ειδική αγωγή

11.00 € 7.70 €




Η αξιολόγηση είτε ως διαμορφωτική είτε ως διδακτική ή ακόμα ως διαγνωστική, ως δυναμική ή ως εναλλακτική των μαθητών και των μαθητριών με Δυσαριθμησία και γενικώς Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες οφείλει να είναι ιδιαίτερα απαιτητική για τους/τις εκπαιδευτικούς.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να παρουσιάσει τον τρόπο ή καλύτερα τη διαδικασία αξιολόγησης μαθητών/τριών που φοιτούν σε Τμήματα Ένταξης. Στην προσπάθεια να συνδέσει τη θεωρητική προσέγγιση που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα με την εκπαιδευτική πρακτική μέσα στην τάξη, παρουσιάζονται σύντομη περιγραφή της δυσαριθμησίας και γενικά των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στα Μαθηματικά, το νομικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, μια έρευνα για το πώς βλέπουν οι μαθητές/τριες τα Τμήματα Ένταξης και τη λειτουργία τους, καθώς και μια έρευνα στους/στις εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης σχετικά με τις απόψεις τους για τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και τη συμπεριφορά των μαθητών /τριών μέσα σ’ αυτά. Παρουσιάζονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις για τη συνολική αξιολόγηση μαθητών/τριών στο Τμήμα Ένταξης αλλά και στη Γενική Τάξη, όπως αυτές καταγράφονται μέσα από τη μελέτη 4 περιπτώσεων (2 μαθητών και 2 μαθητριών) ενός Τμήματος Ένταξης, στο οποίο υλοποιείται διδακτική παρέμβαση, ακολουθώντας τις κατάλληλες τεχνικές της διδακτικής διαφοροποίησης.


Ο Δημήτρης Αργύρης γεννήθηκε στη Λευκάδα και κατοικεί στη Αθήνα. Είναι απόφοιτος Μαθηματικού του Πανεπιστήμιου Πάτρας, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πληροφορική και Στατιστική της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ καθώς και διδακτορικού στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά και την Διδακτική των Μαθηματικών για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1985 (Τα πρώτα χρόνια στην Ιδιωτική και στη συνέχεια στη Δημόσια Εκπαίδευση). Τα τελευταία δύο χρόνια είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών στην Αττική και τα προηγούμενα επτά ήταν Διευθυντής σε Λύκειο της Αθήνας. Ασχολείται επίσης ερασιτεχνικά με το θέατρο ως σκηνοθέτης σε θεατρικές ομάδες μαθητών σχεδόν σε όλα τα Σχολεία που υπηρέτησε, καθώς και σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ενηλίκων της επαρχίας και της Αθήνας.






e-mail Facebook Twitter