Δώδεκα Έλληνες ποιητές

Κάλβος - Σολωμός - Παπαδιαμάντης - Παλαμάς - Καβάφης - Μαλακάσης - Καζαντζάκης - Σικελιανός - Καρυωτάκης - Σεφέρης - Πολυδούρη - Καββαδίας
Συγγραφέας : Δεπούντη, Γκράτσια Σ.
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 978-960-426-169-7
Σελίδες : 347
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική
Σειρά : Μελέτες - Δοκίμια

16.50 € 13.20 €




Στο βιβλίο αυτό στεγάζονται δώδεκα κορυφαίοι Έλληνες ποιητές. Αυτοί που γαλούχησαν τα μαθητικά μας χρόνια· αυτοί που μας έκαναν να νιώσουμε ώριμοι· αυτοί που συνεχίζουν να γεμίζουν τη ζωή μας ομορφιά. Μας τους παρουσιάζει η συγγραφέας έτσι όπως βίωσε το έργο τους, μ' έναν τρόπο αξιοθαύμαστο, βαθύ και τολμηρό. Η γυναικεία ευαισθησία κάνει το θαύμα της. Έχουμε ένα βιβλίο αξιώσεων, απαραίτητο σύμβουλο για το μαθητή, το σπουδαστή, τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Οι "Δώδεκα Έλληνες Ποιητές" δίνουν αξία στη βιβλιοθήκη μας.

Ποιήτρια, πεζογράφος και δοκιμιογράφος, η Γκράτσια Σπύρου Δεπούντη, αξιώθηκε να δει τα βιβλία της να μπαίνουν στα σπίτια. Σαράντα βιβλία, όλων των κατηγοριών (ποίηση, πεζογραφία, παιδική λογοτεχνία, θεατρικά, μελέτες, δοκίμια) έχει στο ενεργητικό της. Γεννήθηκε στη Δράμα από γονείς Ισπανούς. Τα παιδικά και εφηβικά χρόνια της τα πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο της βιβλίο, ποιήματα, κυκλοφόρησε το 1972 με τον τίτλο "Αντίδωρο ψυχής". Έκτοτε δε σταμάτησε να γράφει. Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα γαλλικά, ισπανικά και πολωνικά.






e-mail Facebook Twitter