Εθνικές ανισορροπίες και παγκόσμια διακυβέρνηση

Δοκίμια
Συγγραφέας : Αλεξόπουλος, Χρίστος Σ.
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 978-960-426-532-9
Σελίδες : 158
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Κοινωνικές επιστήμες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Οικονομία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Περιβάλλον - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

15.00 € 12.00 €




Εξετάζοντας και αναλύοντας επίκαιρα θέματα, όπως η χρηματοπιστωτική κρίση, η οικονομική ύφεση και η κλιματική αλλαγή, ο συγγραφέας καταθέτει τους προβληματισμούς του, τοποθετείται επ' αυτών και μεταφέρει την ανησυχία της έγκριτης επιστημονικής κοινότητας του πλανήτη μας. Κατά το συγγραφέα η Ελλάδα, αν και ανήκει στον ανεπτυγμένο κόσμο, κινείται στην περιφέρεια και αντιμετωπίζει εσωτερικές ανισορροπίες. Η κρίση του πολιτικού συστήματος, η απουσία διαλόγου, η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πολιτικής και η έλλειψη πολιτικής για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μίγμα, ικανό να απειλήσει την κοινωνική συνοχή. Το βιβλίο του Χρίστου Σ. Αλεξόπουλου είναι μια βαθιά τομή στα ανωτέρω προβλήματα και μια θέση-κατεύθυνση για την πορεία της Ελλάδας και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Ο Χρίστος Σ. Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Σπούδασε στο Γενικό Πανεπιστήμιο του Duisburg στη Γερμανία, Παιδαγωγική και Κοινωνιολογία. Εργάσθηκε τέσσερα χρόνια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ως ερευνητής και από το 1982 εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.






e-mail Facebook Twitter