Είδα να συμβαίνει

Μια πανεπιστημιακή ιστορία
Συγγραφέας : Τζώνος, Πάνος
Εκδότης : Ζήτη
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-456-564-1
Σελίδες : 112
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση Αρχιτεκτονική Κοινωνικές επιστήμες - Φιλοσοφία και θεωρία

10.00 € 7.90 €




Ο τίτλος του βιβλίου δηλώνει ότι πρόκειται για την εξιστόρηση «συµβάντων», τα οποία ο συγγραφέας «είδε» να συµβαίνουν. Εδώ µπαίνουν ήδη δύο ζητήµατα: Ποια συµβάντα θεωρήθηκαν άξια να µνηµονευτούν και γιατί ο συγγραφέας τα επέλεξε για εξιστόρηση – ποιου πράγµατος; Πρόκειται δηλαδή για βασικά ζητήµατα της ιστοριογραφίας, τα οποία, µεταξύ άλλων, διδάσκουµε στους φοιτητές µας του µεταπτυχιακού προγράµµατος «Μουσειολογία – ∆ιαχείριση Πολιτισµού».

Στο κείµενο αυτό επιχείρησα, µε βάση γεγονότα που συνέβησαν στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και τα οποία βίωσα προσωπικά, να απεικονίσω κριτικά τις γενικότερες πανεπιστηµιακές εξελίξεις, ως οργανικό µέρος των γενικότερων εξελίξεων της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής σε διάστηµα µισού αιώνα.

 


Ο Πάνος Τζώνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940. Είναι αρχιτέκτονας, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μελετήσει ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, κυρίως κτίρια πολιτισμού, και έχει συγγράψει βιβλία για τη θεωρία και την πρακτική της αρχιτεκτονικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν επικεντρωθεί στη συγχρονική και διαχρονική θεώρηση του σχεδιασμού. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την εικαστική και λογοτεχνική έκφραση.






e-mail Facebook Twitter