ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΕΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΚΟΜΙΚΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Συγγραφέας : Γρόσδος, Σταύρος
Εκδότης : Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-6-18-519629-5
Σελίδες : 380
Σχήμα : 28x22

30.01 € 21.91 €




Οι 351 δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, οι οποίες προτείνονται σε αυτό το βιβλίο, χρησιμοποιούν ως ερεθίσματα μορφές έκφρασης. Η δραστηριοποίηση των μικρών και των μεγάλων, των αρχάριων και των έμπειρων συγγραφέων εκτυλίσσεται μέσα στον μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας, των κόμικς και της φωτογραφίας. Σ' ένα εικονικό ταξίδι, τα παιδιά εισβάλλουν προσομοιωτικά στην εικόνα με τη βοήθεια παραινέσεων, και με αποσκευές τις εμπειρίες τους, οικειοποιούνται τον χώρο της εικόνας, επικοινωνούν με τις ανθρώπινες μορφές και τα αντικείμενα, εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, φαντάζονται και δημιουργούν.
Οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες του βιβλίου, οι εκπαιδευτικοί, οι εμψυχωτές και οι εμψυχώτριες των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, οι γονείς, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, έχοντας προσεγγίσει και υλοποιήσει ένα πλήθος διδακτικών πολυπαραδειγματικών προτάσεων, θα είναι ικανοί να σχεδιάζουν δραστηριότητες δημιουργικής γραφής για παιδιά, μέσα και έξω από το σχολείο, και να οργανώνουν εργαστήρια με ανοικτό περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα, ποικιλία δράσεων και εκπλήξεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Ο Σταύρος Γρόσδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Φλώρινας, φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης "Δημ. Γληνός" του Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα της εικαστικής αγωγής σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Το πανηγύρι των χρωμάτων" (εκδ. Μαστορίδη). Άρθρα του σχετικά με την αισθητική παιδεία έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Δίδαξε σε επιμορφωτικά προγράμματα του 1ου Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Έχει εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μεταξύ των οποίων ένα πρωτότυπο πρόγραμμα διδασκαλίας της μοντέρνας τέχνης που εφαρμόζεται σε σχολεία. Είναι δημιουργός και εμψυχωτής τους Εργαστηρίου Εικαστικών για δασκάλους. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.






e-mail Facebook Twitter