Εικονοϊστορίες


Συγγραφέας : Αρμενιάκου, Κωνσταντίνα
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-03-2535-5
Σελίδες : 96
Κατηγορίες : Ανάγνωση (Προσχολική) Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)

9.90 € 6.93 €




Πώς µπορούµε να βοηθήσουµε το παιδί να κατακτήσει την ανάγνωση και τη γραφή µε βιωµατικό τρόπο;

Το πρωτότυπο αυτό βιβλίο περιλαµβάνει 20 εικονοϊστορίες και δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας που ενισχύουν τον αναδυόµενο γραµµατισµό, δηλαδή τις δεξιότητες που απαιτούνται για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και την κατάκτηση του γραπτού.

Πιο συγκεκριµένα, οι µικροί αναγνώστες: έρχονται σε επαφή µε ένα κείµενο στο οποίο εικόνα και λέξεις εµπλέκονται για να µεταφέρουν µήνυµα, παρακολουθούν την ανάγνωση από τον ενήλικα, ταυτόχρονα όµως συµµετέχουν ενεργά «διαβάζοντας» τις εικονολέξεις και απολαµβάνουν τη χαρά της ανάγνωσης, υιοθετούν τις βασικές συµβάσεις ανάγνωσης, έχουν την ευκαιρία να ξαναδιαβάσουν την ιστορία, να αναγνωρίσουν τις λέξεις που επαναλαµβάνονται, να εµπλουτίσουν τον προφορικό τους λόγο και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους.

Κάθε εικονοϊστορία συνοδεύεται από διαθεµατικές δραστηριότητες (Γλώσσα, Μαθηµατικά, Περιβάλλον).

ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες, για να αξιοποιήσετε µε τον καλύτερο τρόπο το υλικό και να ενισχύσετε την αναγνωστική ετοιµότητα του παιδιού και την οµαλή µετάβασή του στο δηµοτικό!


Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973. Είναι πτυχιούχους του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία). Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Παράρτημα Κέρκυρας) ως καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας. Υπήρξε υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης ΧΕΝ και Δήμου Κερκυραίων για 3 χρόνια, όπου υλοποίησε προγράμματα αυτοφροντίδας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με παιδιά σχολικής ηλικίας. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κέρκυρας, όπου και ζει μόνιμα. Έχει εκδώσει, σε συνεργασία με την Κατερίνα Χριστόγερου, το βιβλίο "Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό" (Κέδρος, 2006). Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει παραμύθια για τους μαθητές της και το γιο της Στάθη.






e-mail Facebook Twitter