Εισαγωγή στη βιοπληροφορική


Συγγραφέας : Lesk, Arthur Mallay
Εκδότης : Utopia
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5173-61-6
Σελίδες : 464
Κατηγορίες : Μοριακή βιολογία Βιολογία

90.00 € 80.10 €




Το σύγγραμμα αυτό, το οποίο αποτελεί μετάφραση της 5ης έκδοσης του πολυαναγνωσμένου συγγράμματος Introduction to Bioinformatics του Καθηγητή Arthur M. Lesk, δείχνει πώς η βιοπληροφορική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο για την εξόρυξη και ανάλυση των συνεχώς αυξανόμενων βιολογικών δεδομένων και πώς η βιοπληροφορική μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, όπως η Μοριακή Βιολογία, η Ιατρική, η Βιοτεχνολογία, η βιοποικιλότητα, η Εγκληματολογία και η Ανθρωπολογία.
Το σύγγραμμα προσφέρεται για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με στόχο να παρέχει στους φοιτητές μια σύντομη αλλά περιεκτική και επικαιροποιημένη περιήγηση στον ταχέως αναπτυσσόμενο διεπιστημονικό κλάδο της Βιοπληροφορικής.


Ο Arthur Mallay Lesk είναι Καθηγητής Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας στο Pennsylvania State University στο University Park. Έλαβε το πτυχίο του, με διάκριση, από το Πανεπιστήμιο Harvard το 1961. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο Princeton το 1966. Είναι επίσης κάτοχος τίτλου master από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 1999. Πριν την ένταξή του στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Penn State το 2003, ο Lesk ήταν μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cambridge από το 1990 έως 2003. Διετέλεσε επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο πρόγραμμα Βιοϋπολογιστικής στο European Molecular Biology Laboratory στη Χαϊδελβέργη, της Γερμανίας, από το 1987 έως το 1990, επισκέπτης ερευνητής στο MRC Laboratory της Μοριακής Βιολογίας στο Cambridge, του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των ετών 1977 και 1990 και Καθηγητής Χημείας στο Fairleigh Dickinson University στο New Jersey, από το 1971 έως το 1987. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία και στο Πανεπιστήμιο Monash στην Αυστραλία. Είναι επίσης Ισόβιο Μέλος του Clare Hall, του Πανεπιστημίου του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κύριοι τομείς της έρευνάς του περιλαμβάνουν (1) τη γονιδιωματική, (2) τη δομή, αναδίπλωση και εξέλιξη των πρωτεϊνών και (3) τις δομές και τις λειτουργίες βιολογικών δικτύων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 189 επιστημονικά άρθρα και έχει συγγράψει 10 βιβλία σχετικά με τα ερευνητικά του αντικείμενα.






e-mail Facebook Twitter