Εισαγωγή στη Δομή των Πρωτεϊνών


Συγγραφέας : Carl Branden John Tooze
Εκδότης : Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-618-5135-16-4
Σελίδες : 522
Σχήμα : 21x29
Κατηγορίες : Βιολογία

93.28 € 83.02 €




Το βιβλίο “Εισαγωγή στη Δομή των Πρωτεϊνών” σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπου χρησιμοποιείται στα πανεπιστήμια, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Καλύπτει έξοχα τις βασικές εισαγωγικές έννοιες της δομικής βιολογίας, καθώς και ένα εύρος δομών διαφόρων πρωτεϊνικών οικογενειών με τρόπο σαφή και διδακτική προσέγγιση. Τα σχήματα βοηθούν πολύ τον αναγνώστη και διακρίνονται τόσο για τη διδακτική όσο και για την αισθητική αξία τους.

Ο Carl Branden σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας (Ph.D.) και στο Εργαστήριο Μο- ριακής Βιολογίας του MRC (στο Κέμπριτζ της Αγγλίας) ως μεταδιδακτορικός ερευνητής υπό την επίβλεψη του J. C. Kendrew. Η σταδιοδρομία του συνεχίστηκε στον τομέα της έρευνας (ως επι- στημονικός σύμβουλος της Σουηδικής Κυβέρνησης) και στη βιοτεχνολογία. Μετά τη λήξη της θητείας του ως ∆ιευθυντής Έρευνας του ESRF (European Synchrotron Radiation Facility) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, βρέθηκε στο Κέντρο Μικροβιολογίας και Ογκολογίας του Ινστιτούτου Karolinska στη Στοκχόλμη. Κρυσταλλογράφος πρωτεϊνών με διακεκριμένη ακαδημαϊκή καριέρα στην έρευνα και στη διδασκαλία, είχε σημαντική συμβολή στην κατανόηση πολλών βιολογικών δομών. ∆ιετέλεσε εκδότης του περιοδικού Structure.

Ο John Tooze σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ (M.A.), στο Πανεπιστήμιο του Λον- δίνου (Ph.D.) και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (όπου εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο του J. D. Watson). Έπειτα από αρκετά χρόνια στη βασική έρευνα, εργάστηκε σε διοικητικές θέσεις και ως εκδότης, συγκεκριμένα ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (Χαϊδελβέργη, Γερμανία). Εργάστηκε επίσης ως ∆ιευθυντής των Υπηρε- σιών Υποστήριξης στο Εργαστήριο Imperial Cancer Research Fund (Λονδίνο), καθώς και ως εκδότης του περιοδικού The EMBO Journal. Μεταξύ των βιβλίων του συμπεριλαμβάνονται τα: Μοριακή Βιολογία των Ογκογόνων Ιών (Molecular Biology of Tumour Viruses) και Η Ιστορία του DNA (The DNA Story), με τον J. D. Watson. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το βιβλίο του Ανασυνδυασμένο DNA: Μια εκπαιδευτική επιτομή (Recombinant DNA: A Short Course), με τους J. D. Watson και D. T. Kurtz.







e-mail Facebook Twitter