Ελληνες ποδοσφαιριστές 40 θρυλικοί παίκτες


Συγγραφέας : Καρπετόπουλος Αντώνης
Εκδότης : Μίνωας
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-618-02-1545-8
Σελίδες : 90
Κατηγορίες : Ποδοσφαιριστές

12.20 € 9.15 €




«Ιδιοφυΐα», «διάνοια» «καλλιτέχνης», «αρτίστας», «ιπτάμενος Ολλανδός», «φιλόσοφος», «Πυθαγόρας με ποδοσφαιρικά παπούτσια». Αλήθεια, ποια λέξη, ποιο σχήμα λόγου μπορεί να… χωρέσει και να καθρεφτίσει επακριβώς το είδωλο του Γιόχαν Κρόιφ;Ένας αληθινός ιεραπόστολος του ποδοσφαίρου, ο οποίος ιχνηλάτησε αχαρτογράφητα νερά και ένωσε το ποδόσφαιρο με την γεωμετρία, την ψυχολογία, την επιστήμη. Ο γιος της πλύστρας που έγινε σημείο αναφοράς στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, του Άγιαξ, της Μπαρτσελόνα.Ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στην ιστορία του αθλήματος, το σημαντικότερο κομμάτι στην εφαρμογή του Total Football, το οποίο εξέλιξε ακόμα περισσότερο ως προπονητής, επηρεάζοντας όσο κανείς την ποδοσφαιρική σκέψη.Μία γοητευτική, αιρετική φιγούρα, με ανθρώπινα πάθη, λάθη κι αδυναμίες, που ρούφηξε την ζωή ως το μεδούλι, αφήνοντας πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα που δεν θα σβήσει ποτέ. Το βιβλίο αυτό είναι ένα κομμάτι από την κληρονομία του. Γιόχαν Κροϊφ, ο μεγάλος αναμορφωτής και μεταρρυθμιστής του ποδοσφαίρου, ένα πρόσωπο με εντελώς προσωπική κουλτούρα. Ανένταχτος και ασυμβίβαστος, ένας πραγματικός επαναστάτης, που διακρίθηκε με τον τρόπο που επιδίωξε ο ίδιος και όχι με τον τρόπο που κάποιοι θέλησαν να του υποδείξουν. Οπως και το ταλέντο του, έτσι και η προσωπικότητα του Γιόχαν Κρόιφ δε μπορούσε να μπει σε καλούπι.

Ηταν μοναδικός διότι ήταν ξεχωριστός. Κι όπως έχει πει ο Πεπ Γκουαρντιόλα : Υπήρξε από εκείνους τους μεγάλους, τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που σου δημιουργούσε έκρηξη συναισθημάτων σε κάθε επαφή του με τη μπάλα». Και δεν ήταν ο μοναδικός. Ο Γιόχαν Κρόιφ θεωρείται ακόμα και σήμερα ένας από τους κορυφαίους παίκτες που εμφανίστηκαν ποτέ στον πλανήτη και το πρότυπο εκατομυρίων ανθρώπων που γοητεύονταν με το αγγιγμά του στη μπάλα, με τη μαεστρική κίνησή του, με τον χαρακτήρα του, με όλα αυτά που εν τέλει φιλοτέχνησαν τη φιγούρα του Γιόχαν Κρόιφ. Ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία.

Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία του, όπως ο ίδιος τη διηγήθηκε πριν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Είναι η ιστορία του όπως ο ίδιος την έζησε







e-mail Facebook Twitter