Ελληνική νομαρχία


Συγγραφέας : Ανώνυμος Έλλην
Εκδότης : Δυτικός Άνεμος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 9786188432420
Σελίδες : 123

Τιμή ebooks.gr: 10.50 €
Τιμή εκδότη: 15.00 €




Εκδόθηκε στη Ρώμη το 1806, η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα το 1814, και η επανάσταση εκδηλώθηκε το 1821 !

Γράφτηκε με τη συμβολή Ελλήνων πατριωτών τού εξωτερικού.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ σημαίνει εκεί που οι Νόμοι Άρχουν!

Περιγράφει ακριβώς τι σημαίνει τούρκικη σκλαβιά 350 συνεχών χρόνων, όπου οι υπόδουλοι Έλληνες είχαν ξεχάσει την ένδοξη ιστορίας τους, την οποία τελικά αγνοούσαν εντελώς, και δεν γνώριζαν καν ποιοι είναι!

Όμως, πέρα από τον αγράμματο λαό, υπήρχε και μια άλλη τάξη Ελλήνων, που δεν ήσαν τόσο αμαθείς, αλλά συνεργάζονταν με τους Τούρκους επαγγελματικά, βέβαια με την ίδια σχέση κυρίαρχου και κυριαρχούμενου. Πολλές φορές αυτοί οι δικοί μας ήσαν και εναντίον τού υπόδουλου λαού, αν το έφερνε η ανάγκη τής δουλείας και της σχέσης τους…

Τα παραδείγματα αυτής τής προδοτικής συμπεριφοράς είναι αποκαλυπτικά και εξοργιστικά!

Τέλος, υπήρχε και μια τρίτη, ανώτερη, τάξη, όπου η σχέση τους με Τούρκους ήταν εντελώς ανθελληνική με συμφέροντα πάντα κύριου και δούλου… μα κατοχικής ευμάρειας, που οι συμπράττοντες Έλληνες δεν ήθελαν να χάσουν…

Τα παραδείγματα και εδώ που αναφέρονται στο έργο, είναι απίστευτης και ασυγχώρητης ωμότητας! Όπως και μεγάλης απανθρωπιάς!

Οι περιγραφές, ποιοι ήσαν οι πραγματικοί Τούρκοι αφέντες, είναι πάντως ταπεινωτικές. Άνθρωποι αγράμματοι, ακαλλιέργητοι, και νηπιακά ρηχοί, με χοντροκομμένες γελοίες συνήθειες και πάθη.



Από το κρατίδιο του 19ου αιώνα στην ισχυρή Ελληνική Δημοκρατία του 21ου Η "Πολεμική Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας" είναι πάνω απ' όλα ανάγνωσμα πατριδογνωσίας, που παρουσιάζει με σαφήνεια την περιπετειώδη διαδρομή μας μέχρι την εθνική ολοκλήρωση. Αποφεύγοντας συνηθισμένες υπερβολές, οι ιστορικοί που υπογράφουν το τρίτομο αυτό έργο, καταγράφουν όχι μόνο τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση, αλλά και τα λάθη που σημάδεψαν τους αγώνες των Ελλήνων τον 20ο αιώνα. Η χαρά της Απελευθέρωσης από τη γερμανική κατοχή δεν κρατάει πολύ για τη χώρα μας. Την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος ανοικοδομεί τα ερείπια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες επιδίδονται σ' έναν αδυσώπητο εμφύλιο αλληλοσπαραγμό. Βγαίνοντας από τον Εμφύλιο, η Ελλάδα βρίσκεται στον Ψυχρό Πόλεμο ταγμένη με την πλευρά της Δύσης. Συμμετέχει στην εκστρατεία της Κορέας, ενώ σε μείζον εθνικό ζήτημα αναδεικνύεται το Κυπριακό το οποίο, από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα, καθορίζει σχέσεις καχυποψίας με τους μεγάλους συμμάχους της. Παράλληλα, όμως, η χώρα μας αναρρώνει από τα τραύματα της Κατοχής και του Εμφυλίου, προσπαθεί να αποκαταστήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και γίνεται πλήρες και ισότιμο μέλος των ισχυρότερων διεθνών οργανισμών. Ο τρίτος τόμος περιέχει τα κεφάλαια: - ΙΑ': Στάθης Καλύβας, Νίκος Μαραντζίδης, "Ο Εμφύλιος Πόλεμος" (με βιβλιογραφία) - ΙΒ': Ευάνθης Χατζηβασιλείου, "Επιβιώνοντας στον μεταπολεμικό κόσμο" (με βιβλιογραφία) - ΙΓ': Ιωάννης Στεφανίδης, "Το Κυπριακό Ζήτημα, 1950-1974" (με βιβλιογραφία) - Ανθολογία κειμένων για το Κυπριακό Ζήτημα - Χρονολόγιο: Ελλάδα - Χρονολόγιο: Κόσμος

 


-->



e-mail Facebook Twitter