Επαγγελματική κουζίνα

Γενικές αρχές μαγειρικής: Σχεδιασμός, οργάνωση, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, προγραμματισμός παραγωγής, παρασκευές, προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας
Συγγραφέας : Αρβανίτης, Κώστας Κουτσιμανής, Λευτέρης
Εκδότης : Προπομπός
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 978-960-7860-36-1
Σελίδες : 340
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Μαγειρική Διοίκηση και οργάνωση Τροφή και ποτά
Σειρά : Τουρισμός και Ελεύθερος Χρόνος

24.99 € 19.99 €




Το βιβλίο στο πρώτο μέρος αναλύει τις σύγχρονες εξελίξεις στο Σχεδιασμό, στην Οργάνωση, στον Εξοπλισμό, στον Προγραμματισμό, στη Διοίκηση, καθώς και τους Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας που διέπουν το χώρο της "Επαγγελματικής Κουζίνας: Γενικές αρχές μαγειρικής". Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα Τρόφιμα ανά κατηγορία (Ζωικής και Φυτικής) προέλευσης και αναλύονται οι Τρόποι Παρασκευής τους, τόσο για τις Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης, όσο και για μικρότερες επιχειρήσεις και ιδιώτες. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στη θρεπτική αξία των τροφίμων, στις πιθανές μολύνσεις και στους τρόπους προστασίας τους (παραλαβή - αποθήκευση - διατήρηση).

Ο Κώστας Αρβανίτης γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός (καθηγητής εφαρμογών) στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, στο οποίο διετέλεσε προϊστάμενος στο διάστημα 1990-1994, και υπεύθυνος της ομάδας των ειδικών τουριστικών μαθημάτων. Διδάσκει σε δημόσια Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. και συμμετέχει στις επιτροπές ειδικών επιστημόνων στον Ο.Ε.Ε.Κ. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ., ΕΟΜΜΕΧ, ΝΕΛΕ), με δημοτικές και νομαρχιακές επιτροπές τουρισμού για την εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με θέμα τον τουρισμό και έχει εισηγηθεί σε ημερίδες-διημερίδες αντίστοιχα θέματα. Πριν ενταχθεί στην εκπαίδευση εργάσθηκε σε κρουαζιερόπλοιο, στο ξενοδοχείο Golden City στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ενώ επί μία πενταετία διετέλεσε διευθυντής του ξενοδοχείου Divani Palace στη Λάρισα. Έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού ως σύμβουλος και έχει οργανώσει τη λειτουργία εστιατορίων, μπαρ και ξενοδοχείων στο Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό "Τουρισμός και Οικονομία" και αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο του Βόλου σε θέματα που αφορούν το γνωστικό του αντικείμενο.






e-mail Facebook Twitter