Ζω καλύτερα


Συγγραφέας : Ανδριώτη, Ευθυμία
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-03-3653-5
Σελίδες : 96
Κατηγορίες : Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή) Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

11.00 € 9.90 €




Κάθε παιδί, από πολύ μικρή ηλικία, είναι ανάγκη να δέχεται τα κατάλληλα ερεθίσματα και να μετέχει σε ποικίλες μαθησιακές εμπειρίες για να αναπτύξει υγιή και ισορροπημένη προσωπικότητα. Στη βάση αυτή, η ενότητα Ζω καλύτερα – Ευ ζην εντάχθηκε στις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που εφαρμόζονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιλαμβάνει στοχευμένες δραστηριότητες, κατάλληλες για αξιοποίηση στο σπίτι και τη σχολική τάξη, οι οποίες βοηθούν το παιδί να αποκτήσει δεξιότητες αυτοφροντίδας και να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες.

Ακολουθώντας τον Ευ ζην, τον βοηθό της υγείας, το παιδί μαθαίνει: πόσο σημαντική είναι η διατροφή και η άσκηση για την υγεία, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας, ποια είναι τα ανθρώπινα συναισθήματα και πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα εκφράσουμε, πόσο σπουδαίο είναι να κάνουμε φίλους, να μοιραζόμαστε και να συνεργαζόμαστε, πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους και τα ατυχήματα, πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε το σώμα μας και να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.


Η Ευθυμία Ανδριώτη γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα και εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία. Έχει γράψει σε συνεργασία με τις Κ. Χριστόγερου και Κ. Αρμενιάκου, εκπαιδευτικά βιβλία για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος. Διαβάζει τα παραμύθια που γράφει πρώτα στη μικρή της κόρη, και σκαρώνει μαζί της ποιήματα και τραγουδάκια.






e-mail Facebook Twitter