Η Αγιότατη Τριαδική Σοφία


Συγγραφέας : Κόμης του Σαιν Ζερμαίν
Εκδότης : Δίον
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5736-18-7
Σελίδες : 86
Κατηγορίες : Ελευθεροτέκτονες

19.08 € 17.17 €




Αυτό το μοναδικό χειρόγραφο περί της Αγιότατης Τριαδικής Σοφίας (Τρινοσοφίας) είναι απώτατης σημασίας για όλους τους σπουδαστές του Ελευθεροτεκτονισμου και των απόκρυφων επιστημών. Είναι όχι μόνο το μοναδικό γνωστό μυστικιστικό γραπτό του Κόμη του Σαίν Ζερμέν, αλλά και ένα από τα πιο εξαιρετικά έγγραφα σχετικά με τις ερμητικές επιστήμες που συντάχθηκαν ποτέ.

Η λέξη Τρινοσοφία υποδεικνύει αρκετά καθαρά ένα τριπλό νόημα στα περιεχόμενα του βιβλίου. Με άλλα λόγια, το νόημα της θα πρέπει να ερμηνευθεί με την βοήθεια τριών κλειδιών. Από τον συμβολισμό φαίνεται ότι ένα από αυτά τα κλειδιά είναι η αλχημεία ή χημεία της ψυχής, ένα άλλο ο Καμπαλισμός των Εσσαίων και το τρίτο ο Αλεξανδρινός Ερμητισμός, που ήταν ο μυστικισμός των νεότερων Αιγυπτίων. Από ανάλογα σημερινά αποσπάσματα της Ροδοσταυρικής παράδοσης, είναι εμφανές ότι οι Αδελφοί του Ρόδου και του Σταυρού είχαν ιδιαίτερη ροπή προς τις τρεις αυτές μορφές της αρχαίας σοφίας και επέλεξαν τα σύμβολα αυτών των σχολών ως οχήματα των ιδεών τους.

Η Αγιότατη Τρινοσοφία δεν είναι ένα χειρόγραφο για τον αρχάριο. Μόνο η βαθιά σπουδή και η μελέτη θα λύσουν το περίπλοκο κουβάρι του συμβολισμού της. Αν και το θέμα του κειμένου εξετάζεται με τη μέγιστη απλότητα, κάθε γραμμή είναι ένα βαθύ αίνιγμα. Η προσεκτική μελέτη του βιβλίου και η περισυλλογή επάνω στα περιεχόμενά του, θα πείσουν τον μελετητή ότι έχει ορθώς χαρακτηριστεί ως "το πολυτιμότερο γνωστό χειρόγραφο του αποκρυφισμού".

Manly Hall







e-mail Facebook Twitter