Η ανθρώπινη πλευρά του μάνατζμεντ

Οι ανθρώπινες σχέσεις ως μέσο για αποτελεσματικότητα σε κάθε από κοινού επιδίωξη στόχων: Ανθρώπινες σχέσεις στο χώρο της εργασίας
Συγγραφέας : Μακρυγιωργάκης, Μάριος Γ.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 978-960-02-1497-0
Σελίδες : 298
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού

17.04 € 10.91 €




Πολλές φορές λέμε πως, η απόδοση κάποιου (εργαζόμενος, σπουδαστής, αθλητής κ.ά), είναι ανεπαρκής. Μπορεί όμως αυτό να συνδέεται πάντα ή μόνο με την έλλειψη ικανοτήτων; Είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε κάποιον να ...σέρνεται ενώ με τη μέχρι τότε συμπεριφορά του μάς είχε πείσει επανειλημμένα για την υψηλή ποιότητα των ικανοτήτων του; Τι είναι αυτό, ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που μεταμορφώνουν ένα "ανθρωπάκι" σε ...θηρίο κι ένα "θεό" σε ...κοινό θνητό; Πώς μπορεί κανείς να εκμαιεύει απο τους "ανθρώπους του" αποδοτική συμπεριφορά; Πώς μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε κάθε μας "από κοινού" επιδίωξη στόχων, σε κάθε υλοποίηση έργων "μαζί με άλλους" ή "μέσω άλλων"; "...Όμοια συμπεριφορά μεταξύ ανθρώπων δεν προκαλείται κατ' ανάγκη από ίδιες αιτίες, ούτε η ίδια αιτία προκαλεί αναγκαστικά εκδήλωση όμοιων συμπεριφορών..." Στο βιβλίο αυτό, προσεγγίζονται εκτός των άλλων μερικά μυστικά: Της αποδοτικής ανθρώπινης συμπεριφοράς και της συνεργασίας. Της ηγεσίας και της παρακίνησης. Της διαπραγμάτευσης, της αλλαγής και της διαχείρισης των συγκρούσεων. Των επιδράσεων της οργάνωσης και της πειθαρχίας. Του πώς να αναθέτετε δίδοντας αποτελεσματικά εντολές κλπ.

Ο Μάριος Γ. Μακρυγιωργάκπς, είναι οικονομολόγος ειδικευμένος σε θέματα Διοίκησης (Β.Sc, Μ.Α.). Επί σειρά ετών διδάσκει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης και στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου (Α.Σ.Τ.Ε). Έχει διατελέσει διευθυντής ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών οργανισμών, τακτικός επιστημονικός συντονιστής και εισηγητής σε θέματα Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ και βασικός συνεργάτης εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων. Δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και οργανισμών σε θέματα Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ και ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα στελεχών στα αντικείμενα αυτά. Είναι συγγραφέας και αρθρογράφος σε αντίστοιχα θέματα, για τα οποία έχει εισηγηθεί και σε μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε Επιστημονικές και Επαγγελματικές ενώσεις. Είναι προεδρεύων του Δ.Σ και επικεφαλής του τομέα "Έρευνας και ανάπτυξης" της "Ένωσης Μάρκετινγκ - ΕΝΩΜΑΡ".






e-mail Facebook Twitter