Η βασίλισσα του χιονιού


Συγγραφέας : Andersen, Hans Christian, 1805-1875
Εκδότης : Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5482-60-2
Σελίδες : 92
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη

17.90 € 16.11 €




Κάποτε ο διάβολος έφτιαξε έναν τρομερό καθρέφτη. Όποιος τον κοιτούσε έβγαζε προς τα έξω τον χειρότερο εαυτό του. Μια μέρα οι μικροί διάβολοι πήραν τον καθρέφτη και ταξίδεψαν μακριά. Η ιστορία λέει ότι αποφάσισαν να φτάσουν μέχρι τον ουρανό για να κοροϊδέψουν τους αγγέλους και τον Θεό. Καθώς ανέβαιναν όλο και πιο ψηλά ο καθρέφτης άρχισε να τρέμει ώσπου, ξαφνικά, έφυγε από τα χέρια τους, έπεσε στη γη και έγινε θρύψαλα. Από εκείνη τη μέρα άρχισε να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στον κόσμο. Ένα από τα μικροσκοπικά γυαλάκια του καρφώθηκε στην καρδιά του μικρού Κάυ που, χωρίς να το καταλάβει, έγινε αιχμάλωτος της Βασίλισσας του Χιονιού. Όμως η Γκέρντα, η καλύτερη φίλη του, δεν τον εγκατέλειψε. Αποφάσισε να ταξιδέψει και εκείνη για να τον βρει και να τον φέρει πίσω στην πόλη, στα τραγούδια και τα παιχνίδια τους.

Ένα κλασικό παραμύθι που ο Άντερσεν έγραψε μέσα σε λιγότερες από 10 ημέρες. Μια ιστορία με πολλές και διαφορετικές ερμηνείες, ένα κείμενο που ζωντανεύει ξανά χάρη στην εικονογράφηση του Αλιόσα Γκουβερνέρ που παρασύρει μικρούς και μεγάλους στα χρώματα και τα αρώματα της.


Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γεννήθηκε στην Οντένσε το 1805 και πέθανε στην Κοπεγχάγη, το 1875. Έζησε τα παιδικά του χρόνια σε αρκετά αυστηρό περιβάλλον, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα του έφυγε για την Κοπεγχάγη, όπου σκόπευε να αναζητήσει την τύχη του ως τραγουδιστής, ηθοποιός, χορευτής και ποιητής. Εξασφαλίζοντας μια υποτροφία, τελείωσε τις σπουδές του και μετά από έναν αποτυχημένο γάμο άρχισε να ταξιδεύει στη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία. Στην περίοδο αυτή, δημοσίευσε αρκετά από τα γραπτά του. Στην Ιταλία, και μάλιστα στη Ρώμη, άνθισε το ταλέντο του στη συγγραφή των παραμυθιών. Μετά την πρώτη συλλογή του, "Παραμύθια για παιδιά", ακολούθησαν και πολλές άλλες, σχεδόν μία κάθε χρόνο. Πέρα από τα παραμύθια, στα οποία οφείλεται η φήμη του, έγραψε και κάποια μυθιστορήματα, βιβλία ταξιδιωτικών εντυπώσεων και τις αυτοβιογραφίες: "Το βιβλίο της ζωής" και "Το παραμύθι της ζωής μου".






e-mail Facebook Twitter