Η βίβλος του κόλπου

Αιδοίο και κόλπος: Διαχωρίζοντας τον μύθο από την ιατρική
Συγγραφέας : Gunter, Jen
Μεταφραστής : Εκκεκάκη, Λίζα
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 618-03-2055-8
Σελίδες : 528
Κατηγορίες : Γυναικολογία

19.90 € 13.93 €




(Τελευταία Ενημέρωση: 08-10-2020)

Περίληψη:

Τι συμβαίνει με τους κολπικούς οργασμούς και το σημείο G; Μπορεί το ψωμί, η μπίρα ή το κρασί να προκαλέσουν μυκητιασικές λοιμώξεις; Πώς πρέπει να πλένω τα εσώρουχά μου; Πώς προκαλεί καρκίνο μία λοίμωξη από HPV; Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση τον κόλπο; Πότε είναι ανησυχητικές οι κολπικές εκκρίσεις;

Να μερικά από τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τα γυναικεία γεννητικά όργανα, τα οποία ωστόσο καλύπτει ένα νέφος παραπληροφόρησης και ταμπού. Για χάρη του κέρδους, των κλικ και των λάικ, γυναικεία περιοδικά, σελέμπριτι, παραϊατρικές ιστοσελίδες και όχι μόνο μας βομβαρδίζουν με ψευδοεπιστημονικά δεδομένα. Πώς θα ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια; Η γυναικολόγος Jen Gunter στα είκοσι πέντε χρόνια της εμπειρίας της έχει αντιμετωπίσει όλων των ειδών τις παρανοήσεις και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας της στο να γκρεμίσει πλάνες σχετικά με τη γυναικεία αναπαραγωγική υγεία μέσα από το δημοφιλές της μπλογκ καθώς και τον λογαριασμό της στο twitter. Με αυτό το βιβλίο, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία διεθνώς, η Jen Gunter μας παίρνει μαζί της σε ένα εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης ενός μαγικού κόσμου: του κόλπου και του αιδοίου.

Jennifer Gunter Η Jen Gunter (Τζεν Γκάντερ, 1966) είναι γυναικολόγος με εικοσιπενταετή εμπειρία και ειδίκευση στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και τις παθήσεις του αιδοίου και του κόλπου, και συγγραφέας. Αρθρογραφεί τακτικά σχετικά με θέματα γυναικείας υγείας σε έντυπα και εφημερίδες, όπως τα εξής: New York Times, Τhe Cut, USA Today, The Hill, Self. Τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε να προβάλλεται από το CBC (Canadian Broadcasting Corporation) μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Jensplaining στην οποία η συγγραφέας διαλύει πολύ διαδεδομένες παρανοήσεις σχετικά με τη λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και αποκαλύπτει την πραγματικότητα πίσω από τους μύθους.






e-mail Facebook Twitter