Η διοίκηση ολικής ποιότητας στον Χρυσούν αιώνα του Περικλέους


Συγγραφέας : Δημητρόπουλος, Θεόδωρος
Εκδότης : Άμμων Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5677-51-0
Σελίδες : 272
Κατηγορίες : Αθήνα - Ιστορία, Αρχαία Δημοκρατία - Ιστορία

26.50 € 23.85 €




Ο Περικλής είχε τη μεγάλη τύχη να γεννηθεί τη σωστή στιγμή. Οι συνθήκες όμως που επικρατούσαν, η συγκυρία, τα
αντικειμενικά δεδομένα, αν και ήταν ευνοϊκά και ασφαλώς συνέβαλαν ουσιαστικά, προσέφεραν διάφορες δυνατότητες και δεν προσδιόριζαν αναγκαστικά ως μοναδική κατεύθυνση το συγκεκριμένο όραμα και τους στόχους που επέλεξε.
Για να οικοδομήσει την ιδεώδη Αθήνα που οραματίσθηκε, σχεδίασε και πρότεινε στους συμπολίτες του μία πορεία την
οποία αυτοί ως κυρίαρχος λαός έπρεπε να διαλέξουν και να εγκρίνουν. Μία πορεία στην οποία δεσπόζουν η φλόγα της δημιουργίας, το πάθος της τελειότητας, η τόλμη της καινοτομίας, η υπερηφάνεια της πρωτοπορίας, ο «φιλόπολις» και «φιλόδημος» αθηναίος πολίτης.
Σε σημερινή διατύπωση η περίκλεια πορεία είναι ένας τρόπος διοικήσεως όπου η ηγεσία δεσμεύεται ολοκληρωτικά στην πλήρη ικανοποίηση των αναγκών και των προσδοκιών του πολίτη-πελάτη μέσα από την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας. Όπου όλοι, μορφωνόμενοι και εκπαιδευόμενοι διαρκώς, μετέχουν στη διαδικασία αυτή. Και όπου το κάθε άτομο συνειδητοποιεί τη σημασία της δικής του συμβολής στην επίτευξή της. Μία ολική προσέγγιση της ποιότητας οπουδήποτε της γης, αποτελεσματική, εφαρμόσιμη και προσιτή σε εταιρείες και οργανισμούς κάθε μεγέθους, δραστηριότητας και αντικειμένου. Στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στην παραγωγή, τις υπηρεσίες, τη διακυβέρνηση.


Ο Θεόδωρος Δημητρόπουλος γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Εμπορικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και είναι διπλωματούχος του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (Διοίκηση) και του Βρετανικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ. Εργάσθηκε ως ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ασχολήθηκε επίσης ενεργά με την οργάνωση και τη διεύθυνση Συνεταιριστικών Εταιρειών και Δημοσίων Οργανισμών. Παράλληλα με τον επιχειρησιακό τομέα, δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στο χώρο της διδασκαλίας ως συντονιστής προγραμμάτων και εισηγητής σε θέματα μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, για τα οποία έχει γράψει άρθρα, εισηγήσεις και εργασίες. Έχει συμμετάσχει στην ίδρυση και έχει χρηματίσει κατ' επανάληψη μέλος των Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας, του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Το δρόμο τον χάραξε ο Περικλής".






e-mail Facebook Twitter