Η Ελλάδα εις όλον τον κόσμον

Ενδείξεις παρουσίας πανάρχαιων Αρίων (γηγενών) ελληνικών φυλών ανά τον κόσμον: Τα ελληνικά και ελληνογενή τοπωνύμια της οικουμένης με τις γεωγραφικές συντεταγμένες τους
Συγγραφέας : Λάζαρης, Βαρθολομαίος Χ.
Εκδότης : Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 978-960-316-433-3
Σελίδες : 406
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Έλληνες Τοπωνύμια

26.63 € 18.64 €




Το βιβλίο απαρτίζεται από τρία κυρίως μέρη: Το Α΄ Μέρος αφορά στην απροκάλυπτη γνώμη επιφανών γνωστών της ιστορίας και του πολιτισμού προσωπικοτήτων της ανθρωπότητος, για τους Έλληνες, τον πολιτισμό τους και την ανεξαργύρωτη προσφορά τους. Είναι ενημερωτικό για τους λόγω αγνοίας ή προπαγάνδας παρασυρμένους μακράν της αληθείας, αλλά και αποστομωτικό για τους αντιστρατευομένους την ιστορική αλήθεια. Υπάρχουν επίσης εκ προοιμίου οι απαντήσεις εκπεφρασμένες από ανιδιοτελείς σοφούς εις τις τυχόν απορίες που θα προκύψουν κατά την ανάγνωση του βιβλίου. Το Β΄ Μέρος περιέχει γνώσεις προερχόμενες από επιτόπιες διαπιστώσεις του συγγραφέως αλλά και από μελέτες ελληνοψύχων ιστορικών, ερευνητών, συγγραφέων, διατυπωμένες σε βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, αλληλοεπιβεβαιούμενες και ταξινομημένες κατά περιοχές, όλες σημαντικές συνιστώσες που καταλήγουν σε μία και μόνη συνισταμένη, όλες κομμάτια ενός απίστευτου ψηφιδωτού. Εις το Γ΄ Μέρος έχουν συγκεντρωθεί τα ελληνικά και ελληνογενή τοπωνύμια που σήμερα ευρίσκονται διάσπαρτα και κοσμούντα ολόκληρο τον πλανήτη. Για το κάθε ένα αναγράφονται: η χώρα στην οποία ευρίσκεται, το σύνηθες όνομα (των χαρτών, το ελληνικό (αρχικό), καθώς και οι γεωγραφικές συντεταγμένες. Επίσης έχουν καταρτισθή 10 χάρτες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Υδρογείου, όπου όμως έχουν καταγραφεί μόνον τα τοπωνύμια δια τα οποία υπήρχε χώρος. Από τα τοπωνύμια αυτά, άλλα είναι πανάρχαια (αναφερόμενα στην βιβλιογραφία) αποδεικνύοντα την παγκόσμια εκπολιτιστική εξάπλωσι και προσφορά των παναρχαίων προγόνων μας, και άλλα σύγχρονα, που όμως εκφράζουν αναμφισβήτητα την αγάπη προς τον Ελληνισμό και την αποδοχή του, εκ μέρους των φιλελλήνων που τα καθιέρωσαν. Τέλος, στο βιβλίο αυτό εκφράζεται ο θαυμασμός για τους ημιθέους πατέρες του πολιτισμού, αλλά και ο ψόγος και αποτροπιασμός για εκείνους που με διάφορα εύπεπτα προσχήματα και δόλιες κοσμοθεωρίες εισαγωγής στην πατρίδα της σοφίας προσπαθούν να εξουδετερώσουν η να υποβαθμίσουν τον πραγματικό αξεπέραστο πολιτισμό που πρώτος καθιέρωσε και ιεράρχησε αξίες και εκφράσθηκε με πνευματικά επιτεύγματα σε όλους τους τομείς, χωρίς ποτέ να βλάψει θανάσιμα την μητέρα Φύσι, όπως η αλόγιστη καταστροφική χρήσις των τεχνολογικών επιτευγμάτων, που στόχο έχουν μόνο τον υλικό πλούτο, ανεξαρτήτως συνεπειών.


Βετεράνος ωκεανοπόρος πλοίαρχος Ε.Ν. αναλώσας περί τα 44 έτη εις το αλμυρό υγρό στοιχείο, εξ ων 30 ως πλοίαρχος σε ποντοπόρα φορτηγά παντός τύπου, τα πλέον πολυταξιδευμένα πλοία, 2 ακόμη έτη ως αρχιπλοίαρχος Ν. Εταιρείας και άλλα δύο ως βοηθός διευθυντού Ναυπηγείων Σκαραμπαγκά, προϊστάμενος εις βασικά τμήματα. Κατά την θεωρητική του κατάρτιση, είχε την ευτυχία να θητεύσει ως μαθητής του αειμνήστου σοφού διδασκάλου Γερασίμου Μηλιαρέση, αριστεύσας στις εξετάσεις και των τριων διπλωμάτων πλοιάρχου, ενώ κατά την πρακτική να υπηρετήσει ως δόκιμος και αξιωματικός σε πλοία υπό την εμπνευσμένη πλοιαρχία επιφανών πλοιάρχων, ως του πολυμαθεστάτου και μοναδικού Ιωάννου Νιφόρου, και του εξέχοντος αειμνήστου Ιακώβου Βελώνια, πλοιάρχων που δεν ετιμήθησαν από το Ε.Ν. αλλά εκείνοι το ετίμησαν με την ναυτοσύνη, την αξία και ήθος των. Κατά τις επαγγελματικές περιπλανήσεις του στις εσχατιές της γης προσπάθησε να αντιληφθεί την νοοτροπία και τον χαρακτήρα των διαφόρων φυλών, ανθρώπων με τους οποίους είχε υπηρεσιακές επαγγελματικές και κοινωνικές συναλλαγές και σχέσεις, ώστε να τις αξιοποιήσει καταλλήλως προς όφελος του πλοίου του, αλλά και των προσωπικών του γνώσεων.






e-mail Facebook Twitter