Η εποχή των θρύλων

Ο δρόμος της εξορίας
Συγγραφέας : Δημακόπουλος, Γρηγόρης Κ.
Εκδότης : Εκδόσεις Πηγή
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-626-404-7
Σελίδες : 636
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Φανταστική λογοτεχνία

20.00 € 14.00 €




Tο κυνήγι στον ρημαγμένο κόσμο ξεκινά ξανά. Έναν κόσμο στον οποίο κάθε γνώση για το παρελθόν έχει χαθεί· έναν κόσμο δίχως αρχαία Ιστορία.

Το Τάγμα ανανεώνει την καταδίωξη, όπως και η Σέκτα με τους θανάσιμους δολοφόνους της. Ο Λίαμ και ο Χόουπ αναγκάζονται, μαζί με τους συντρόφους τους, να αναζητήσουν την υπόγεια φυλακή που θα τους οδηγήσει μέσα από τα έγκατα της γης στην ασφάλεια του γειτονικού βασιλείου. Εκεί, ο μικρός Χόουπ θα μυηθεί για πρώτη φορά στα μυστικά της Αρχαίας Δυναστείας· θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας θαυμαστών επιτευγμάτων της διανόησης του υψίστου παρελθόντος, κάνοντας το πρώτο βήμα προς έναν συναρπαστικό κόσμο που μόλις τώρα έχει αρχίσει να γνωρίζει. Ένα βήμα δύσκολο, σε μια μοιραία διαδρομή που θα έχει αντίκτυπο σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στην αντικρινή πλευρά του ωκεανού, ο Βέιλαν ξεκινάει τη δική του αναζήτηση, όσο ακόμη η πολιορκία στην Ιμάρ συνεχίζεται. Ο Δρόμος θα τον οδηγήσει ως τις πύλες της Κιβωτού του Χρόνου, στο πανάρχαιο άσυλο όπου κατοικεί η Ιέρεια. Θαμμένα μυστικά θα βγουν στο φως, το σκοτεινό παρελθόν θα συγκρουστεί με το παρόν, η αποσιώπηση θα αναμετρηθεί με την αλήθεια, πριν ο μύθος εγερθεί μέσα από τις στάχτες μιας εποχής χαμένης για να στοιχειώσει το μέλλον ενός πολιτισμού που έμαθε να ζει στη σκιά της άγνοιας.

 


Ο Γρηγόρης Κ. Δημακόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός που ζει κι εργάζεται στην Καρδίτσα. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1980, μα έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκης, την περίοδο 2000-2006, όπου και εδραιώθηκε η ιδιαίτερη αγάπη του για τη συμπρωτεύουσα. Από πολύ μικρή ηλικία καλλιεργήθηκε μέσα του το ενδιαφέρον του για τη λογοτεχνία, κυρίως μετά την επαφή του με την Ιστορία Χωρίς Τέλος του Μιχαήλ Εντέ και τα έργα του Ιούλιου Βερν. Νεαρός ακόμη, ανακαλύπτει το πάθος του για την αστροφυσική, ένα πάθος που γεννήθηκε διαβάζοντας αποσπάσματα από παλαιούς τόμους του Ανεξήγητου και τα διάφορα συγγράμματα εκλαϊκευμένης επιστήμης που ανακάλυπτε κατά καιρούς στην αγέραστη, μυστηριώδη, άκρως συναρπαστική βιβλιοθήκη του παππού του. Στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε η αγάπη του για την κλασική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Αγαπημένο του βιβλίο είναι το Σιλμαρίλλιον, του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν. Η τριλογία φαντασίας "Η Εποχή των Θρύλων" είναι ένα έργο που δουλεύει εντατικά τα τελευταία έξι χρόνια. Το βραβευμένο διήγημα "Το εκκρεμές", ήταν το πρώτο έργο του που είδε το φως της έκδοσης, λαμβάνοντας την τρίτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φαντασία 2018, στα πλαίσια του φεστιβάλ Fantasmagoria της Θεσσαλονίκης (Έπος της Φαντασίας ΙΙ, Εκδόσεις iWrite, 2018).






e-mail Facebook Twitter