Η ζωντανή βιβλιοθήκη


Συγγραφέας : Ιωάννα Καλεμίδου
Εκδότης : Συμπαντικές Διαδρομές
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-607-413-4
Σελίδες : 34
Κατηγορίες : Παραμύθια, Ελληνικά Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

10.00 € 9.00 €




Αυτό το βράδυ, είχαν φτάσει πια στις τελευταίες σελίδες του μεγάλου βιβλίου.
Σκεπασμένοι με μια μικρή ριγέ κουβερτούλα, γυρνούσαν μία μία τη σελίδα κι οι εικόνες τους είχαν συνεπάρει για τα καλά. Στην τελευταία φαινόταν η γέννηση ενός άστρου.
«Γιατί έγινε έτσι; Γιατί γεννιούνται συνέχεια τόσα αστέρια, μαμά;» Ρώτησε με θαυμασμό, αλλά και λύπη που τελείωσε αυτό το υπέροχο βιβλίο ο Πάνος.
«Όσο φτιάχνει κι άλλους αγγέλους ο Θεούλης, χρειάζονται περισσότερα σπιτάκια για να μένουν. Για αυτό».

Πόση μαγεία μπορεί να κρύβεται στα βιβλία της δημοτικής μας βιβλιοθήκης; Πόσα ταξίδια μπορούν να μας χαρίσουν αυτά τα βιβλία; Και μέχρι πού; Σίγουρα μέχρι τα αστέρια κι ακόμα παραπέρα. Ο ήρωάς μας, ο μικρός Πάνος, θα κληθεί να το ανακαλύψει αυτό σύντομα και σίγουρα η αλήθεια θα τον συνεπάρει τόσο που θα εύχεται αυτό το ταξίδι να μην τελειώσει ποτέ.
Ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, αστέρια, ανακαλύψεις και αγάπη στο οποίο θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι και συνταξιδευτές. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με κάθε βιβλίο σε κάθε αναγνώστη.

Αυτό το παραμύθι φτιάχτηκε με αγάπη και από αγάπη για τα αγαπημένα μου παιδιά. Όλα τα παιδιά στην ηλικία τους κι όλα εκείνα που οι μεγάλοι κρύβουμε μέσα μας. Αφορμή στάθηκε η γέννηση του υπέροχου ανιψιού μου.







e-mail Facebook Twitter