Η Καλλιέργεια του Γκότζι - goji


Συγγραφέας : Δαουτόπουλος, Γιώργος
Εκδότης : Δαουτόπουλος Γεώργιος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN :
Σελίδες : 230
Σχήμα : 17x21
Κατηγορίες : Φυτά Γεωργία

25.00 € 22.25 €




Μια πρώτη αναφορά για το φυτό έγινε στην πρώτη έκδοση του βιβλίου μου "Εφαρμογές των ΕΜ στη Γεωργία". Όσοι το διάβασαν, εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για περισσότερη ενημέρωση ενώ η συνέχιση της δικής μου αναζήτησης και έρευνας ενίσχυσε την αρχική γνώμη ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα καλλιέργεια η οποία αξίζει να δοκιμαστεί, παράλληλα με το ιπποφαές.

Το καλοκαίρι του 2011 πήρα την πρωτοβουλία να αφιερώσω μια ώρα στο Σεμινάριο κατάρτισης για το Ιπποφαές για μια πρώτη γνωριμία με το φυτό. Μερικοί νέοι επενδυτές ενθουσιάστηκαν με τη νέα καλλιέργεια και αποφάσισαν να φυτέψουν Γκότζι αντί για Ιπποφαές.

Από του χρόνου θα έχουμε την πρώτη νωπή παραγωγή από φυτεύσεις που έγιναν πριν από δύο έτη. Το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό γνωρίζει το Γκότζι από καιρό και το καταναλώνει σε μορφή αποξηραμένης σταφίδας από εισαγωγές που γίνονται από το εξωτερικό, κυρίως από την Κίνα και δευτερογενώς από άλλες χώρες που και αυτές το εισάγουν από την Κίνα.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή τα κείμενα που ετοιμάσαμε και να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του σε μια μικρή έκταση 2-5 στρεμμάτων για να αποκτήσετε την ανάλογη εμπειρία με το φυτό πριν προχωρήσετε σε φύτευση μεγαλύτερων εκτάσεων. Η σύστασή μας για βιολογική καλλιέργεια αποτελεί την καλύτερη διασφάλιση για τα οικονομικά σας αποτελέσματα. Γκότζι συμβατικό υπάρχει άφθονο και μάλιστα έρχεται στη χώρα μας σε τιμές φθηνότερες από αυτές που υπάρχουν στην Κίνα, όπως διαπιστώσαμε στο πρόσφατο ταξίδι. Όπως φαίνεται, το εξαγόμενο προϊόν επιδοτείται. Βιολογικό Γκότζι δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και η ζήτηση για αυτό είναι τεράστια. Νωπό ή αποξηραμένο, θα έχει πολλαπλάσια τιμή και πολύ εύκολη διάθεση.

Μια τελευταία σύσταση. Δραστηριοποιηθείτε στη νέα καλλιέργεια στα πλαίσια μιας καλά οργανωμένης ομάδας για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τα θέματα της διάθεσης της παραγωγής. Το "μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα" δεν έχει πλέον πέραση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και έξη πολύ χρήσιμα παραρτήματα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσουμε την καλλιέργεια του Γκότζι με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες και εμπειρία από την καλλιέργειά του. Νεώτερο υλικό που θα προκύψει μετά από αυτήν την έκδοση, θα παρουσιάζεται στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα οργανώσουμε τους επόμενους μήνες.

Ακολουθεί το δεύτερο κεφάλαιο που εξετάζει το έδαφος σε μια πολύ πιο πλούσια έκδοση από τις 2 προηγούμενες εκδόσεις του ίδιου κεφαλαίου (16 και πλέον σελίδες). Είμαστε βέβαιοι πως θα σας βοηθήσει πολύ καλύτερα ώστε να κατανοήσετε τη σημασία του εδάφους, ιδιαίτερα για τη βιολογική καλλιέργεια, και να δρέψετε τους πλούσιους και εκλεκτούς καρπούς μιας γόνιμης και καλά φροντισμένης γης. Για εμάς, το θέμα του εδάφους, δεν έχει κλείσει και θα συνεχίσουμε και στις επόμενες εκδόσεις τον εμπλουτισμό του κεφαλαίου με χρήσιμα στοιχεία σε απλή και κατανοητή μορφή.

Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών που πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας καλλιεργητικής πρακτικής που θα ακολουθήσετε.







e-mail Facebook Twitter