Η κρυφτή γυναίκα


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-499-461-8
Σελίδες : 104
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Συλλογές

12.50 € 11.25 €




Όταν κανείς επισκεφτεί την Ερεσό, την πατρίδα της Σαπφώς και του Θεόφραστου, θα αντικρίσει έναν πελώριο βράχο που φυτρώνει µεσοπέλαγα. Οι ντόπιοι ανέκαθεν τον αποκαλούσαν «το Νησί». Κάποιοι τον έλεγαν επίσης «η κρυφτή γυναίκα».

Στα µάτια του γλύπτη και καθηγητή στην ΑΣΚΤ Λουκά Λουκίδη ο βράχος αυτός πάντα έµοιαζε µε γυναίκα ξαπλωµένη στο πλάι. Έτσι έφτιαξε ένα γλυπτό για τη «Γυναίκα-Νησί» και στη συνέχεια κάλεσε συγγραφείς µε καταγωγή από την Ερεσό να µεταφέρουν στο χαρτί τις δικές τους σκέψεις για την «κρυφτή γυναίκα». ∆εκαέξι συγγραφείς προσέγγισαν το θέµα µε ενθουσιασµό και υλοποίησαν την ιδέα του µε τον µοναδικό τους τρόπο και την αγάπη τους για την Ερεσό.

Το απολαυστικό αυτό βιβλίο κοσµείται από ένα φωτογραφικό ένθετο, που περιλαµβάνει το γλυπτό το οποίο πυροδότησε την έµπνευση, αλλά και σχέδια, προσχέδια και παραλλαγές του βράχου που δεν έπαψε ποτέ να ερεθίζει τη φαντασία του επισκέπτη.

Συγγραφείς: Iris Anna Lloyd, Σωτήρης Ασηµακόπουλος, ∆ηµήτρης Βανέλλης, Παναγιώτα Βουβουλούδα, Ελένη Γαληνού, Φανή Γαληνού, Μαρία Ελευθεριάδη, Μελίνα Ηλιοπούλου, Γιώργος Καρτέρης, Γιάννης Μεταξάς, Σοφία Ξενέλλη, Ανθοφίλη Τελωνιάτη, Σαράντος Φράγγος, Αντιόπη Φραντζή, ∆έσποινα Χαραλαµπίδη, Ναυσικά Χαραλαµπίδου







e-mail Facebook Twitter