Η κόρη του Τζόις


Συγγραφέας : Annabel Abbs
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-19-0993-6
Σελίδες : 496
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

16.50 € 14.85 €




ΠΑΡΙΣΙ, 1928: Μια πόλη που πάλλεται από τις νέες τάσεις και τις ανατρεπτικές ιδέες στην τέχνη, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Λουτσία Τζόις, η κόρη του πρωτοποριακού και σκανδαλώδους συγγραφέα Τζέιμς Τζόις. Γνωστή ως μούσα του πατέρα της, η Λουτσία αναδεικνύεται σταδιακά σε ταλαντούχα και χαρισματική χορεύτρια. Και οι θαυμαστές του Τζόις που επισκέπτονται τακτικά το διαμέρισμά τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εξόριστο Ιρλανδό συγγραφέα δεν μπορούν παρά να την προσέξουν. Ανάμεσά τους, και ένας ψηλόλιγνος νεαρός άνδρας ονόματι Σάμιουελ ­Μπέκετ, ένας Ιρλανδός που λατρεύει τον Τζέιμς Τζόις και αναπτύσσει μια ρομαντική σχέση με τη Λουτσία.
Η Λουτσία έχει ταλέντο, στόχους και όνειρα. Εκπαιδεύεται ακούραστα στο πλευρό μερικών από τους καλύτερους δασκάλους χορού στον κόσμο. Αν και ο πατέρας της χαίρεται με την πρόοδο της κόρης του, η μητέρα της, η Νόρα, τη ζηλεύει όλο και περισσότερο. Και ενώ η σχέση της Λουτσία με τον Μπέκετ βουλιάζει, τα όνειρά της διαλύονται, όπως και η ελπίδα της να ζήσει μακριά από τη σκιά του πατέρα της.
Καθώς η συμπεριφορά της γίνεται όλο και πιο αλλοπρόσαλλη, ο Τζέιμς Τζόις τη στέλνει στον πρωτοποριακό ψυχαναλυτή Καρλ Γιουνγκ. Εκεί, επιτέλους, θα πει τη δική της ιστορία – μια συναρπαστική, σπαρακτική ιστορία για ματαιωμένες φιλοδοξίες, παθιασμένη δημιουργικότητα και τη δύναμη της αγάπης να εμπνέει αλλά και να καταστρέφει.







e-mail Facebook Twitter