Η Λένη και άλλα διηγήματα


Συγγραφέας : Μπερερής, Πέτρος
Εκδότης : Γράμμα
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5516-68-0
Σελίδες : 86
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

10.00 € 9.00 €




Η Λένη ό,τι ήθελε το ζητούσε πλέον μ’ ένα αχνοψιθύρισμα στη φωνή, γιατί είναι κυνηγημένη απ’ την τραυματική εμπειρία του παρελθόντος της.
Σκέφτεται τους γονείς και τ’ αδέρφια της που την «πούλησαν» μικρή.
Ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς, αν τώρα τους είχε κοντά της…
Η μοίρα της Λένης όμως, ήταν σφραγισμένη. Γνώρισε την αγάπη μόνο στα όνειρά της. Και μόλις ξυπνούσε, ένιωθε την πραγματικότητα να την παραλύει σαν ένα φριχτό κρύο. Μετά, έψαχνε στη συνείδησή της να δει πού έφταιξε. Καθαρό κορίτσι, σαν το νερό της πηγής, που δυστυχώς γεννήθηκε με κακή τύχη. Και τώρα, είναι υποχρεωμένη να ταξιδεύει όλες τις εποχές αναζητώντας μάταια την αγάπη.
Που την προσπέρασε στο διάβα της ζωής…


Ο Πέτρος Μπερερής κατάγεται από τη Γουριά Μεσολογγίου και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δ.Ε., στο Παιδαγωγικό τμήμα Δ.Ε. και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατέλεσε Διευθυντής Σπουδών Π.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ., Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε και επιστημονικός εκπρόσωπος του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στην Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή AD HOC για θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Π.Ο.Δ.Ε. Παράλληλα διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και στα Π.Ε.Κ το γνωστικό αντικείμενο της Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής. Είναι Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.






e-mail Facebook Twitter