Η μαρμαρωμένη γυναίκα κι άλλες ιστορίες

Συλλογή διηγημάτων
Συγγραφέας : Σουρίδη, Μαρία
Εκδότης : Εκδόσεις Πηγή
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 978-960-626-024-7
Σελίδες : 116
Σχήμα : 16x11
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

8.00 € 5.60 €




Στα χέρια σας κρατάτε μία συλλογή διηγημάτων με ιδιαίτερο στυλ. Πρόκειται για μικρές σε έκταση ιστορίες, μα με μεγάλο και βαθύ νόημα, στο τέλος των οποίων ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βάλει την προσωπική του υπογραφή. Γραμμένες με έναν απλό και συνάμα σαρκαστικό τρόπο, θέτουν στο προσκήνιο την καθημερινότητα, τις σκοτεινές σκέψεις και τους φόβους μας. Κάθε ιστορία αποτελεί ένα μικρό αγκάθι στην καρδιά. Είναι τα άσχημα όνειρα που δεν θέλουμε να βλέπουμε, είναι οι αλήθειες που μας πονούν και δεν τολμάμε να αντικρίσουμε.

Πώς είναι άραγε ο κόσμος όταν τον κοιτάς από ψηλά; Τι συμβαίνει στη ζωή μιας ιδιαίτερης μπαλαρίνας και ενός ζωγράφου; Πού μπορεί να ταξιδέψει μια ασήμαντη -στα μάτια μας- πλαστική σακούλα; Δεν είναι αστυνομικές ιστορίες. Δεν είναι θρίλερ. Δεν είναι καν χαριτωμένες. Ίσως κάποιοι τις χαρακτηρίσουν μακάβριες. Άλλωστε όσο και να προσπαθούμε να αποδιώξουμε το μελαγχολικό, ο ξαφνικός πόνος και η αίσθηση του μακάβριου αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας.

 


Η Μαρία Σουρίδη γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική σχολή "Άγιος Παύλος" στον Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε εθελοντικά και για δύο χρόνια ως Ψυχολόγος στο Γ.Ν. Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς", ενώ επέκτεινε τη δραστηριότητά της και σε άλλους φορείς που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Πέραν των επαγγελματικών, ασχολείται με τον αθλητισμό, τη μουσική και τη συγγραφή έργων. Από μικρή ηλικία, συνήθιζε να γράφει ιστορίες και ποιήματα, τα οποία αποτελούσαν μία μορφή εκτόνωσης. Ωστόσο, "Η μαρμαρωμένη γυναίκα και άλλες ιστορίες" αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια να μοιραστεί τις ιστορίες της με τον έξω κόσμο.






e-mail Facebook Twitter